Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-padlizsános kuszkusz

Csirkés-padlizsános kuszkusz
Csirkés-padlizsános kuszkusz
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismert márka indiai fűszerkeverékének tasakján láttam ezt a receptet. A padlizsán nem volt része az eredeti leírásnak, de egyáltalán nem rontott az ízeken. Az egytálétel is egyéni, mivel nem akartam a kuszkuszt sózni, nehogy az étel veszítsen az eredeti jellegéből, ezért a végén összekevertem a húsos zöldséggel. Látványra, tudom, még van szépíteni való, de érdemes kipróbálni! :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ahogy szoktam írni: mivel voltam vegetariánus, el tudom képzelni ezt az ételt húsmentesen is tofuval, szejtánnal gazdagítva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, kockára vágjuk, műanyag szűrőbe tesszük, megsózzuk és hagyjuk, hogy egy kicsit "kidobja" magából a levet (kb. 25-30 perc).
  2. Addig a többi hozzávalót készítjük elő: a csirkemellet kicsontozzuk, kockákra vágjuk. A póréhagymát karikára vágjuk. (Ha vastagabb a szár, akkor előtte félbe is vágjuk.)
  3. A kuszkuszhoz feltesszük főni a vizet (másfélszeres mennyiség, mint a kuszkusz), majd ha forr, beleszórjuk, keverünk rajta egyet, és nem főzve tovább, letakarva állni hagyjuk.
  4. A csirkehúst megszórjuk liszttel, és kevés olajon a póréhagymával és padlizsánnal együtt megpirítjuk. Hozzá a paradicsompüré, a tejszín és kb. fél zacskónyi fűszerkeverék jön. Kb. 10 perc után hozzátesszük a már kész kuszkuszt, és így hagyjuk pár percig, hogy összebarátkozzanak az ízek. :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 997
elküldve: 9
receptkönyvben: 252
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabolcsi Ildikó

Mióta szakács: 2010.05.25.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai egytálétel, kuszkusz csirkével és padlizsánnal, csirkés kuszkusz indiaiasan, padlizsános kuszkusz csirkével

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sat, 2013-04-06 22:48

Szia!
Megtennéd, hogy leírod, milyen fűszerek vannak a keverékben? Összedobnám, mert valószínűleg minden van hozzá itthon. Kíváncsi vagyok az ízvilágára. Köszönöm a receptet!

Zsuzsa

Boszi79
Boszi79 Sun, 2012-02-12 10:46

Szia, bomba jó a recept, én is padlizsánnal készitettem, mert imádjuk. Egyszerüen tökéletes lett, férjem szülinapi ünnepi étele lett és nagyon örült neki:)

Boszi79
Boszi79 Sun, 2012-02-12 19:56

Köszi, aranyos vagy. Most eszi a maradékot:) Odáig van meg vissza tőle:)

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Sat, 2012-01-07 12:09

Szia Heyy!
Örülök, hogy tetszik a recept!
Remélem az étel is ízleni fog! :)
Szerintem maradjon a műanyag szűrő. Azért gondolom így, mert amikor a padlizsánt hámozzuk, dolgozunk vele, a fából készült kést javasolják.

Üdvözlettel:
Ildi

Heyy
Heyy Sat, 2012-01-07 00:28

Kedves Ildikó!
Nagyon tetszik a recepted,most hétvégén ki is fogom próbálni!:) Csak szeretném megkérdezni hogy muszáj műanyag szűrőt használni?A fémszűrő nem jó?
Előre is köszi a válaszod!:)

653
csirkemell filé 50 dkg
padlizsán 50 dkg
póréhagyma 0.5 db
sűrített paradicsom 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
garam masala 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 1 evőkanál
kuszkusz 15 dkg