Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos palacsinta FSZEB Ildikótól

Húsos palacsinta FSZEB Ildikótól
Húsos palacsinta FSZEB Ildikótól
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok lett a töltelék a Töltött dagadónál, és ez lett a másik feléből.

hozzávalók / 8 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékbe még beleöntünk 2 felvert tojást, és belesütjük.
  2. A szokásos módon palacsintát sütünk, amit forró víz fölé teszünk, hogy ne hűljenek ki.(kb. 30 db lesz belőle.)
  3. Pörköltalapot készítünk 1 ek zsír, 1 fej apróra vágott hagyma, só, bors, pirospaprikával. Belekeverjük a tejfölt és 1-2 ek lisztet, hogy sűrűbb legyen. Aki nem szereti sűrűn az "öntetet", az kevesebb tejfölt és lisztet használjon.

Palacsinta töltése, tálalása:

  1. Feltekerjük, mint a palacsintát szokták, és a mártással kínáljuk.
  2. A palacsinta egyik felébe kenünk az "öntetből", húst halmozunk rá, négyrét hajtjuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 603
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi húsos palacsinta, töltött palacsinta, húsos palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

515
tojás 3 db
finomliszt 30 dkg
tej 4.5 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
ásványvíz 4.5 dl
sertészsír 2 ek
sertészsír 0.5 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
petrezselyem 0.25 csokor
fokhagyma 5 gerezd
darált sertéshús 25 dkg
gomba 25 dkg
csirkemáj 25 dkg
tojás 2 db
zsemle 1.5 db
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 375 g
finomliszt 1 evőkanál