r
Nosalty Logó

Húsos gyoza mogyorószósszal és szójás mártással

Nosalty
Húsos gyoza mogyorószósszal és szójás mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gyoza

Mogyorószósz

Szójás-csilis szósz

404
Kalória
11.9g
Fehérje
43.8g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
70.5g
Víz
10g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
14.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Gyoza

Mogyorószósz

Szójás-csilis szósz

Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Gyoza

Mogyorószósz

Szójás-csilis szósz

Összesen 1610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Gyoza

Mogyorószósz

Szójás-csilis szósz

Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1945.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7782.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    7024 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 1610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

Gyoza

  1. Olajozzuk be a serpenyőt.
  2. Helyezzük bele a gyozákat a serpenyőbe, és pirítsuk őket mérsékelt lángon 3-4 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.
  3. Töltsünk egy kis vizet a serpenyőbe, és lefedve gőzöljük őket még 4 percig.
  4. Frissen, melegen tálaljuk kevés korianderrel vagy újhagymával megszórva.

Mogyorószósz

  1. Egy tálkában keverjük simára a hozzávalókat, majd tálaláskor kisebb tálkákba porciózva mártogassuk bele a gyozákat.

Szójás-csilis szósz

  1. Egy tálkában összekeverjük a mártás hozzávalóit, és tálalásig félretesszük a hűtőben.
  2. Tálaláskor kis tálkába tesszük, és ebbe mártogatjuk a gyozákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 4 p

A gyoza apró japán tésztagombóc, mely lehet nagy, kicsi, kerek vagy hosszúkás, különböző finom töltelékekkel megtöltve. Zöldséges vagy húsos? Nem számít mert, az utolsó szemig el fog fogyni. A gyoza tésztája rendkívül vékony, lédús tölteléket rejt a közepe, és nem tartalmaz sem aromát, sem ízfokozót. Nyolc különböző módon tudjuk elkészíteni. Mi most egy zöldséges verziót választottunk gazdag mogyorószósszal és egy könnyed chilis-szójás mártással, serpenyőben pedig mintegy 5 perc alatt meg is sült!

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...