Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis rozmaringos vasalt csirkecomb zöldségraguban

Chilis rozmaringos vasalt csirkecomb zöldségraguban
Chilis rozmaringos vasalt csirkecomb zöldségraguban
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami ragufélét akartam készíteni, és csak egy tálca csontos csirke felsőcomb volt itthon, és néhány zöldség a hűtőben. Egy kísérletnek indult, de a végeredmény nagyon finom lett. Tipikusan az a kaja, amit bármikor lehet variálni, fel lehet dobni gombával, gyömbérrel, baconnel, bármi maradékkal, ami csak a hűtőben van. Legközelebb egy kis brandyt vagy whiskyt fogok a végén önteni bele, hogy kipróbáljuk kicsit füstösebben. Fél óra munka van vele, aztán csak hagyni kell rotyogni, és a végén lekapcsolni alatta. És még egészségesnek is mondható, ha eltekintünk a comb és a bőr zsírtartalmától.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hétvégi ebédhez, vacsorára tökéletes, és érdemes kísérletezni vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kicsontozzuk a csirke felsőcombokat, megmossuk őket, majd egy nagy tűzforró serpenyőbe minimális olajon - először bőrrel lefelé fordítva, hogy kisüljön belőle a zsír - mindét oldalát megpirítjuk, majd egy tányérra szedjük őket.
  2. A vöröshagymát a fokhagymával apróra szeljük, és olívaolajon üvegesre pároljuk az előző serpenyőben egy evőkanál só kíséretében. Közben felkockázzuk a hegyes erőset (apróra), a paradicsomokat és a répát. (Ezen a ponton lehet hozzáadni még szinte bármilyen zöldséget, akár akkora mennyiségben is, hogy később az legyen a köret, ekkor a fűszerezésre kicsit még lehet, rá kell dobni.)
  3. Miután a hagyma üveges, felvesszük a lángot a maximumra a serpenyő alatt, majd picit beleforgatva elhelyezzük benne a húsokat és a csontokat. (Nagyon jó ízt ad neki, a végén pedig a kutya is jó ízűbben fogja megenni), majd ráöntjük az előbb felkockázott zöldségeket, beledugjuk a rozmaringszárakat, a másik evőkanál sót, borsot, majd a kanál mézet és a mustárt. Ezután felöntjük az alaplé felével. (Nem kell, hogy ellepje, elég, ha csak félig.)
  4. Nagyjából egy órán keresztül hagyjuk rotyogni, közben folyamatosan pótoljuk az alaplevet, és forgatjuk néha a húsokat. A végén a folyadék a serpenyő alján a szétfőtt zöldségekkel iszonyat finom, sűrű mártást képez, itt vigyázni kell, le ne égjen. (Természetesen, ha teljesen felöntjük, magára is lehet hagyni, két órán keresztül is rotyogtathatjuk.) És ezen a ponton készen is vagyunk, a csontokat kiszedegetjük, és tálalhatunk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 205
elküldve: 2
receptkönyvben: 112
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lali

Mióta szakács: 2014.01.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozmaringos csirke, zöldséges csirkeragu, csirkeragu zöldségekkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyctea
Nyctea Sat, 2015-09-12 20:21

Fantasztikus recept, nagyon jó a fűszerezés, bár én kicsit kevesebb erőset tettem bele. Nagy kedvenc lett nálunk. :)

zgyory
zgyory Fri, 2015-07-31 22:32

Jól néz ki, de lenne egy kérdésem, ha az elején kicsontozom a felsőcombokat, akkor a végén milyen csontokat kell kiszedni?

szlali007
Lali / szlali007 Sat, 2015-08-01 08:30

Én mellé teszem az íze miatt a csontokat is már az elején, így az pluszban segít besűríteni a mártást a végén. Azért előtte és nem utána csontozom, hogy a hús egyenletesen átsüljön, még a csont közeli részeken is.

822
csirke felsőcomb 1.5 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
rozmaring 4 szál
fűszerpaprika 1 ek
csípős fűszerpaprika 1 ek
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
2 ek
bors 1 ek
csirke alaplé 5 dl
mustár 1 ek
méz 1 ek
paradicsom 2 kis db
olívaolaj 2 ek