r
Nosalty Logó

Chilis rozmaringos vasalt csirkecomb zöldségraguban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lali
Chilis rozmaringos vasalt csirkecomb zöldségraguban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 828 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3644.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    2852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1370 micro
  • β-karotin
    3849 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 828 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.8 g

Zsír

  • Összesen
    231.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14579.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    11408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    5479 micro
  • β-karotin
    15395 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    3496 micro
Összesen 3314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    155 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kicsontozzuk a csirke felsőcombokat, megmossuk őket, majd egy nagy tűzforró serpenyőbe minimális olajon - először bőrrel lefelé fordítva, hogy kisüljön belőle a zsír - mindét oldalát megpirítjuk, majd egy tányérra szedjük őket.
  2. A vöröshagymát a fokhagymával apróra szeljük, és olívaolajon üvegesre pároljuk az előző serpenyőben egy evőkanál só kíséretében. Közben felkockázzuk a hegyes erőset (apróra), a paradicsomokat és a répát. (Ezen a ponton lehet hozzáadni még szinte bármilyen zöldséget, akár akkora mennyiségben is, hogy később az legyen a köret, ekkor a fűszerezésre kicsit még lehet, rá kell dobni.)
  3. Miután a hagyma üveges, felvesszük a lángot a maximumra a serpenyő alatt, majd picit beleforgatva elhelyezzük benne a húsokat és a csontokat. (Nagyon jó ízt ad neki, a végén pedig a kutya is jó ízűbben fogja megenni), majd ráöntjük az előbb felkockázott zöldségeket, beledugjuk a rozmaringszárakat, a másik evőkanál sót, borsot, majd a kanál mézet és a mustárt. Ezután felöntjük az alaplé felével. (Nem kell, hogy ellepje, elég, ha csak félig.)
  4. Nagyjából egy órán keresztül hagyjuk rotyogni, közben folyamatosan pótoljuk az alaplevet, és forgatjuk néha a húsokat. A végén a folyadék a serpenyő alján a szétfőtt zöldségekkel iszonyat finom, sűrű mártást képez, itt vigyázni kell, le ne égjen. (Természetesen, ha teljesen felöntjük, magára is lehet hagyni, két órán keresztül is rotyogtathatjuk.) És ezen a ponton készen is vagyunk, a csontokat kiszedegetjük, és tálalhatunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3451
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Ajánló

Hétvégi ebédhez, vacsorára tökéletes, és érdemes kísérletezni vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami ragufélét akartam készíteni, és csak egy tálca csontos csirke felsőcomb volt itthon, és néhány zöldség a hűtőben. Egy kísérletnek indult, de a végeredmény nagyon finom lett. Tipikusan az a kaja, amit bármikor lehet variálni, fel lehet dobni gombával, gyömbérrel, baconnel, bármi maradékkal, ami csak a hűtőben van. Legközelebb egy kis brandyt vagy whiskyt fogok a végén önteni bele, hogy kipróbáljuk kicsit füstösebben. Fél óra munka van vele, aztán csak hagyni kell rotyogni, és a végén lekapcsolni alatta. És még egészségesnek is mondható, ha eltekintünk a comb és a bőr zsírtartalmától.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?