r
Nosalty Logó

Pesztós csirkemellvariációk velesült gombával

NS
Pesztós csirkemellvariációk velesült gombával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

551
Kalória
48.8g
Fehérje
4.1g
Szénhidrát
37.2g
Zsír
191.4g
Víz
157.6g
Koleszterin
780.8mg
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1099 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 551 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4006.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    382.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1099 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, négy felé vágjuk. (Így mindkét személynek jut egy-egy fajta variáció.) Sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben kevés olajon elősütjük a húsokat, amíg mindkét felük ki nem fehéredik.
  3. Ezután egy tepsibe rakjuk, ahol vékonyan megkenjük az egyik adagot vörös pesztóval és rátesszük a camembert szeleteket, a másik adagot zöld pesztóval és rátesszük a füstölt mozarellát.
  4. A megpucolt, megmosott gombafejeket négybe vágjuk és a csirkemellek köré halmozzuk.
  5. Együtt sütjük őket 200 fokos sütőben kb. 20 percig (fedés nem kell), amíg a sajt szépen megpirul a tetején. A gombának ennyi idő elegendő, hogy megpárolódjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p

Közös vasárnapi főzőcskézés a barátnőmnél. Neki pesztója és camembert-je volt otthon, nekem csirkemellem és mozzarellám. Útban hozzá vettem gyorsan még gombát, így készült ez az összeállítás!  

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek