r
Nosalty Logó

Cukkinis rizs csirkemelldarabokkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Cukkinis rizs csirkemelldarabokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 638 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2551 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2022 micro
Összesen 638 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4439.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1949 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1621 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    855 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8086 micro
Összesen 2551 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst 4 dl sós vízbe szórjuk. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon, fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
  2. A húst falatnyi darabokra, a vöröshagymát cikkekre vágjuk. A cukkinit ferdén vékony szeletekre gyaluljuk.
  3. A rizsről a vizet szükség esetén leöntjük.
  4. Nagy serpenyőben (vagy wokban) az olvasztott vajat felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit, rövid ideig együtt pirítjuk, majd kivesszük.
  5. A visszamaradt zsiradékban a csirkehúst kevergetve aranybarnára sütjük. Sóval, borssal, curryvel fűszerezzük, majd kivesszük, és melegen tartjuk.
  6. A visszamaradt zsiradékon a tyúkhúsleves kockából készített 3 dl levessel és a tejszínnel elkeverve 5 percig főzzük, majd sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Hozzáadjuk a húst, a cukkinit, a hagymát meg a rizst, és felforraljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11707
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Cukkinis rizs csirkemelldarabokkal
nyultanti 100 recept

Szeretjük a cukkinit, így gyűjtöm a különféle felhasználási formáit. A currytől mindenképpen egészen különleges íz- és illatvilágú étel lesz belőle.

Hozzászólások

knekató

Én ma elkészítettem, és nagyon ízletes egytálétel lett bel?le. Kicsit változtattam rajta, mert rizs helyett gerslivel készítettem. Legközelebb még egyszer?síteni is fogom. Most a leírás szerint külön sütögettem meg a dolgokat, de legközelebb a hagymán megsütöm a húst, aztán rádobom a cukkinit, és úgy sütöm tovább, majd ráöntöm a húslevest és a tejszínt, felforralom, beleöntöm az el?f?zött gabonafélét, felforralom, és 5 perc után hagyom, hogy összeérjenek az ízek. Most elég sok leve lett, ami nem gond, kanállal kell enni, de ha a gabonafélét csak félig f?zzük meg, akkor az állás közben még felszívja a fél liternyi folyadék nagy részét. Ki fogom így is próbálni, mert egyébként ízletes, és így már egyszer? is lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek