Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hurka és kolbász vele sült újkrumplival

Hurka és kolbász vele sült újkrumplival
Hurka és kolbász vele sült újkrumplival
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap - augusztus 22-én - már nagyon őszies volt az idő, s az özönvízszerű esőben bőrig áztam. Igazán jól esett egy kupica után ez a disznóság.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, előfőzzük, betesszük egy serpenyőbe, mellérakjuk a villával megszurkált hurkákat és kolbászt, valamint a káposztát. A káposztára rakunk szeletelt szalonnát, sózzuk, borsozzuk, s megszórjuk köménymaggal és paprikával.
  2. Az egészet meglocsoljuk olajjal. Betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
  3. 30 perc után megfordítjuk a hurkákat, a kolbászt, s a krumplikat.
  4. Újabb 30 perc után kész a lakománk.
  5. A felét tányérra szedjük. Igazán finom volt fehérbor kíséretében. Ráadásul a náthát is megúsztam.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 245
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Hurka és kolbász vele sült újkrumplival, kolozsvári szalonnás idei savanyított káposztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

936
májas hurka 10 dkg
véres hurka 10 dkg
sütnivaló kolbász 15 dkg
kolozsvári szalonna 5 dkg
újkrumpli 20 dkg
savanyú káposzta 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet
fűszerpaprika 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
kakukkfű 1 teáskanál