r
Nosalty Logó

Hummusz alaprecept és hummusz-variációk

Nosalty vegán
Hummusz alaprecept és hummusz-variációk
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

192
Kalória
5.2g
Fehérje
15.1g
Szénhidrát
13.5g
Zsír
26.9g
Víz
-
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Összesen 2303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4470.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    1885 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    870 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    2189 micro
Összesen 2303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8134 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

hummusz alaprecept

  1. A víz kivételével az összes hozzávalót késes aprítóba vagy robotgépbe tesszük.
  2. Elkezdjük krémesíteni, közben meg-megállítva a gépet, hogy spatulával leszedhessük az edény oldalára kenődött csicseriszemeket.
  3. Turmixolás közben, a krém állagától függően hozzácsurgatunk egy kevés vizet, ettől ugyanis még krémesebb és lágyabb lesz a hummusz állaga.
  4. A kész hummuszt tálkába kanalazzuk, a tetejét elsimítgatjuk, és olívaolajjal meglocsolva, szezámmaggal és aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
  5. Tipp: ha figyelünk a kalóriákra, olajból tegyünk bele kevesebbet, amit valamivel több víz hozzáadásával tudunk ellensúlyozni. Nem lesz annyira krémes, cserében nyugodtabb szívvel tunkolhatjuk.

céklaízesítés

  1. A hummusz alaprecept hozzávalóit tegyük mind a robotgép tartályába (a víz kivételével).
  2. Adjuk hozzá a reszelt céklát és a zaatar fűszerkeveréket, majd kezdjük összeturmixolni. Kevés, apránként hozzáadott vízzel lágyítsunk a hummusz állagán.
  3. Olívaolajjal meglocsolva, zaatarral, céklakockákkal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

paradicsomos ízesítés

  1. A hummusz alaprecept hozzávalóit tegyük mind a robotgép tartályába (a víz kivételével). Olajból használjunk kevesebbet, mert a paradicsom is olajban van eltéve, így eleve olajosabbá teszi a hummuszt.
  2. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a szárított paradicsomot, és kezdjük összeturmixolni. Kevés, apránként hozzáadott vízzel lágyítsunk a hummusz állagán.
  3. Olajjal meglocsolva és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

pesztós ízesítés

  1. A hummusz alaprecept hozzávalóit tegyük mind a robotgép tartályába (a víz kivételével).
  2. Adjuk hozzá a pesztót, és kezdjük összeturmixolni. Kevés, apránként hozzáadott vízzel lágyítsunk a hummusz állagán.
  3. Olívaolajjal, korianderrel, limelével és pisztáciával díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p

A hummusz nem véletlenül a fél világ kedvenc mártogatósa: percek alatt elkészíthető házilag, olcsóbb a bolti verzióknál, ráadásul rengetegféleképpen variálhatjuk. Most épp ezért mutatunk nektek egy alapreceptet és három különféle ízesítést is, egy céklásat, egy paradicsomosat és egy pesztósat. A kész kencét fogyaszthatjuk pirítós feltétjeként, szendvicsbe kenve, krékerekkel mártogatva vagy akár tészták szószaként is, egy biztos: a jó hummusznak nincs párja!

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek