Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hóvégi zöldségleves gazdagon kenyérkockával

Hóvégi zöldségleves gazdagon kenyérkockával
Hóvégi zöldségleves gazdagon kenyérkockával
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhányan találkozunk azzal a jelenséggel fizetés előtt, hogy nem igazán tudunk mit főzni, ami kitart és tartalmas is. Ilyenkor kotyvasztok valamit, és ez kivételesen ehető lett még év elején, azóta gyakran készítek magamnak, hidegen és melegen is finom, krémes és laktató.

hozzávalók / 5 adag

Leves

Kenyérkocka

ajánlat

Lehet beletenni a levesbe tésztát, nokedlit, sűrített paradicsommal is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A zöldségkeveréket fagyosan öntsük a levesfőzőbe, adjuk hozzá az olajat, sót, és morzsoljuk rá a leveskockákat, majd ezt az elegyet lassú tűzön, folyamatosan kevergetve olvasszuk fel nagyjából.
  2. Öntsük fel kb. 2 liter vízzel, és hagyjuk közepes lángon főni kb. 20-30 percen keresztül.
  3. Tegyünk egy tálba 2 evőkanál keményítőt, és tegyük rá a tejfölt és egy pohár vizet. Habverővel alaposan dolgozzuk össze, végül tegyünk rá egy késhegynyi édes fűszerpaprikát, és keverjük össze.
  4. Vegyük lejjebb a levesünket, és adjuk hozzá a habarást, majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk át alaposan.

Kenyérkocka

  1. Indítsuk el a sütőt 180 fokon alul-felül sütés, légkeveréssel.
  2. Vágjuk kockákra a kenyeret, és oszlassuk el vékonyan egy tepsiben.
  3. 10 percig süssük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 475
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lusta Fiatalasszony

Mióta szakács: 2015.11.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Hamis palócleves, szivárvány leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

269
napraforgó olaj 3 teáskanál
zöldségkeverék 45 dkg
1 teáskanál
leveskocka 4 db
tárkony 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 2 evőkanál
tejföl 140 g
fűszerpaprika 1 késhegynyi
ecet 2 ek
víz 20 dl
toast kenyér 8 szelet