r
Nosalty Logó

Holland almás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsci
Holland almás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3413 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.1 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 3413 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát vízben áztatjuk, majd ha megszívta magát konyharuhával szárazra töröljük.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, sózzuk, hozzákeverjük a 75 g cukrot és a pici darabokra szelt vajat. 2 ek (jég)hideg víz hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle.
  3. A meggyúrt tésztát fóliába tekerve 1 órára a hűtőbe helyezzük.
  4. Közben az almát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az almát a maradék cukorral, fahéjjal, mazsolával és a citromlével. Letakarva szintén hűtőbe helyezzük.
  5. Sütőt 175 fokon előmelegítjük. Kivajazunk egy kb 25 cm átmérőjű tortaformát.
  6. A tészta 3/4-t 5 mm vastagságúra nyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát. A szélén legyen kb 3 cm magas "fala". Belekanalazzuk az almás tölteléket.
  7. A maradék tésztából rácsozatot készítünk a tetejére.
  8. Kb 75 perc alatt aranybarnára sütjük.
  9. Ha kész, megkenjük a tetejét a higított (vagy előmelegített) baracklekvárral és hagyjuk kihűlni.
  10. Porcukrozva vagy tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10563
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

A mazsolát természetesen rumban is lehet áztatni. Van aki egy kis őrölt diót is tesz a töltelékbe - és a leghagyományosabb variációt írtam itt le...

Receptkategóriák

Holland almás torta
Zsuzsci 21 recept

Ez is a Holland konyha egyik alapja. Aki már járt Hollandiában, az tudja, hogy ezt minden kávézóban lehet kapni, és hogy főleg télen isteni egy forró csoki kíséretében!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek