r
Nosalty Logó

Francia almatorta SPAR konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Francia almatorta SPAR konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A karamellás almacsipszhez

Összesen 455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A karamellás almacsipszhez

Összesen 2736 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A karamellás almacsipszhez

Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 2736 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás almacsipszhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 90 fokra. A csipsznek félretett almát megmossuk, magházát kivesszük, a többit konyhai gyalun vékonyra szeleteljük. Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, rátesszük az almakarikákat, és kb. 30–40 perc alatt ropogósra szárítjuk.
  2. A sütőt felmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tészta elkészítéséhez az almákat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, a magházukat kiszedjük, majd felkockázzuk.
  3. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral együtt robotgép táljában habosra keverjük. A lisztet, a sót, a sütőport és a kardamomot vagy fahéjat egy tálban összekeverjük.
  4. A lisztes elegy felét hozzákeverjük a tojásos masszához, simára keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott vaj felét is. Ezzel is simára keverjük, majd hozzákeverjük a maradék lisztet és a maradék olvasztott vajat. Belekeverjük a rumot és az almakockákat. Óvatosan összeforgatjuk, éppen csak annyira, hogy a massza befedje az almakockákat.
  5. Az egészet beleöntjük az előkészített sütőformába, és kb. 50 perc alatt készre sütjük.
  6. Az almacsipsz karamellizálásához a cukrot egy kisebb lábasban keverés nélkül felmelegítjük (a keveréstől kikristályosodna). Ha borostyánszínűre változott, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tejszínt. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy ne égesse meg a kezünket, ha felcsap a forró karamell.
  7. Pár percre félretesszük, majd villa vagy csipesz segítségével belemártjuk az almacsipsz fél oldalát. Sütőpapírral bélelt tányérra szedjük, és hagyjuk megdermedni.
  8. Az elkészült tortát pihentetés után óvatosan kivesszük a formából. A tetejét almacsipsszel díszítjük, és langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5059
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 19.

Receptkategóriák

Egy igazi klasszikus a franciáktól, amit most házi készítésű, karamelles almaszirommal tettünk még különlegesebbé.

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás almacsipszhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek