Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsnyárs

Gyümölcsnyárs
Gyümölcsnyárs
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy spanyol cheftől csentem az alapötletet, a különbség annyi, hogy más gyümölcsöket használtam.
Ötletes, és ízletes desszert.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Javaslom, hogy olyan textúrájú gyümölcsöket válasszunk, amelyek húsa kevésbé puha, így nem csúsznak le a nyársról.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket tisztítsuk meg, majd vágjuk a banánokat vastagabb szeletekre (kb. 2 cm szélesre), az ananászt pedig nagyobb (kb. 2x2 cm) kockákra.
  2. Bambusznyársakra, vagy hurkapálcákra húzzuk fel a gyümölcskockákat felváltva.
  3. Keverőtálba tegyük bele a tojásfehérjét, a cukrot, a citromlevet, és verjünk belőle félkemény habot.
  4. A habbal vonjuk be egyesével a nyársalt gyümölcsöket, majd forrasztólánggal pörköljük meg a tojáshabot.
  5. Sárgadinnyébe, vagy tetszőleges nagyobb termetű gyümölcsbe szúrva a nyársakat azonnal szolgáljuk fel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 041
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2010-08-31 18:18

Én elektromos háztartási kisgépek boltjában vettem, kimondottan erre a célra való. Sütemények tetejét lehet vele karamellizálni, nekem bevált. Gasbrenner van a dobozára írva, holland áru.

szeva65
Sz Éva / szeva65 Wed, 2010-09-01 08:58

Pont tegnap este láttam a Tv Paprikán, hogy karamellizáltak vele. Mostmár biztosan beszerzek 1-et.:)

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2010-08-31 14:52

Kedves Éva! Én pár hete vettem a Flóriánban 2500-ért, és hamarosan ki is fogom próbálni ezen is. Tetszik! Köszönet a receptért Kornélnak. Zsóka néni.

salumeria
Kornél / salumeria Tue, 2010-08-31 14:00

Kedves Éva,

Én is gondolkodtam, hogy esetleg gáz fölött, stb. nem jó, mert megfolyik a tojáshab.
A forrasztóláng pedig 600 fokon égicsél, másodpercek alatt kész a pörkölés.
Őszintén szólva én csak ezért vásároltam egy ilyen készüléket, a praktikerben 7000-ért....
Amúgy másfajta desszertekhez, ételekhez is használható.

szeva65
Sz Éva / szeva65 Tue, 2010-08-31 15:43

Kedves Kornél!
Azt megmondanád mi ennek a neve? Gondolom nem a forrasztópisztoly, mert annak nincs lángja. Legalábbis azt hiszem,:)
Éva

salumeria
Kornél / salumeria Tue, 2010-08-31 15:48

Ha igaz, akkor gázos forrasztó, miután butángáz működteti, külön kis tartályból.
Többnyire víz és gázszerelők használnak ilyet rézcsövek ónnal történő forrasztásához.

szeva65
Sz Éva / szeva65 Tue, 2010-08-31 15:53

Ez nagyon jó. Van az ismerősök között aki ezt a szakmát űzi. Majd körbeudvarolom őket:D Legalább egy próba erejéig:)

szeva65
Sz Éva / szeva65 Tue, 2010-08-31 15:39

A gáz fölött én is elvetettem. Majd szétnézek hol és mennyiért is lehetne venni.
Köszönöm
Éva

96
ananász 1 db
banán 2 db
tojásfehérje 2 db
cukor 3 ek
citromlé 1 fél citromból nyert