r
Nosalty Logó

Hólabda torta Zsuzsamama konyhájából

Zsuzsamama56
Hólabda torta Zsuzsamama konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Hólabda krémhez

Díszítéshez

818
Kalória
9.2g
Fehérje
91.1g
Szénhidrát
46.9g
Zsír
46g
Víz
155.3g
Koleszterin
708.5mg
Élelmi rost
76.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótához

Krémhez

Hólabda krémhez

Díszítéshez

Összesen 818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótához

Krémhez

Hólabda krémhez

Díszítéshez

Összesen 4908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótához

Krémhez

Hólabda krémhez

Díszítéshez

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    281.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2615.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    546.6 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    275.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1542 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 4908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. 5 tojásból és a hozzávalóiból a megsütjük a tortát. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal habosra keverjük.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  3. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos-keményítős lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  4. 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben kisütjük, és hagyjuk kihűlni. Tűpróba!
  5. A margarint felkockázzuk, és a robotgép táljába tesszük a porcukorral és a vaníliás cukorral együtt, majd 15 percig kikeverjük a géppel sima habosra.
  6. Eközben, míg a gép dolgozik, a pudingot a tejjel, cukorral keverjük össze, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezt is hagyjuk kihűlni, de közben keverjük át.
  7. A tortát vágjuk ketté, és a felső részét tegyük alulra.
  8. A habos krémhez a pudingot adagoljuk egy kanállal, miközben lassan keveri a gép. A sima krémmel kenjük meg a tortalapot, és csak egy keveset hagyjunk meg a díszítéshez. Helyezzük rá a másik lapot, és az oldalát is kenjük meg a krémmel.
  9. Tetejére olvasszuk meg 2 ek olajjal az apróra tördelt fehér csokit, és szépen kenjük rá a tortára, az oldalára is. Ezután tegyük a hűtőbe dermedni.
  10. Ha megkötött a csoki, jöhet rá a maradék krém, amit habzsákba szedünk, és csillagcsővel kis halmocskákat nyomunk. Díszítjük koktélcseresznyével a tetejüket, és jól behűtve kínáljuk az ünnepi asztalon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

24 cm-es kapcsos tortaformában készítettem. Saját receptem, nem is gondoltam, hogy sikere lesz, de a családomnak ízlett nagyon.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek