Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hólabda torta Zsuzsamama konyhájából

Hólabda torta Zsuzsamama konyhájából
Hólabda torta Zsuzsamama konyhájából
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

24 cm-es kapcsos tortaformában készítettem. Saját receptem, nem is gondoltam, hogy sikere lesz, de a családomnak ízlett nagyon.

hozzávalók / 6 adag

Piskótához

Krémhez

Hólabda krémhez

Díszítéshez

ajánlat

12 szelet lesz belőle. Tárolás: hűtőben, 3-4 napig, letakarva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 tojásból és a hozzávalóiból a megsütjük a tortát. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal habosra keverjük.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  3. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos-keményítős lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  4. 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben kisütjük, és hagyjuk kihűlni. Tűpróba!
  5. A margarint felkockázzuk, és a robotgép táljába tesszük a porcukorral és a vaníliás cukorral együtt, majd 15 percig kikeverjük a géppel sima habosra.
  6. Eközben, míg a gép dolgozik, a pudingot a tejjel, cukorral keverjük össze, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezt is hagyjuk kihűlni, de közben keverjük át.
  7. A tortát vágjuk ketté, és a felső részét tegyük alulra.
  8. A habos krémhez a pudingot adagoljuk egy kanállal, miközben lassan keveri a gép. A sima krémmel kenjük meg a tortalapot, és csak egy keveset hagyjunk meg a díszítéshez. Helyezzük rá a másik lapot, és az oldalát is kenjük meg a krémmel.
  9. Tetejére olvasszuk meg 2 ek olajjal az apróra tördelt fehér csokit, és szépen kenjük rá a tortára, az oldalára is. Ezután tegyük a hűtőbe dermedni.
  10. Ha megkötött a csoki, jöhet rá a maradék krém, amit habzsákba szedünk, és csillagcsővel kis halmocskákat nyomunk. Díszítjük koktélcseresznyével a tetejüket, és jól behűtve kínáljuk az ünnepi asztalon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 008
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingkrémes torta, vaníliás torta, fehér csokis-pudingkrémes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

818
tojás 5 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 3 csapott ek
étkezési keményítő 2 csapott ek
sütőpor 1 teáskanál
fehér csokoládé 15 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 2 ek
koktélcseresznye 12 db