r
Nosalty Logó

Hólabda torta Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Hólabda torta Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótához

Krémhez

Hólabda krémhez

Díszítéshez

Összesen 818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótához

Krémhez

Hólabda krémhez

Díszítéshez

Összesen 4908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótához

Krémhez

Hólabda krémhez

Díszítéshez

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    281.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2615.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.6 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1542 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 4908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Hólabda krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. 5 tojásból és a hozzávalóiból a megsütjük a tortát. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal habosra keverjük.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  3. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos-keményítős lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  4. 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben kisütjük, és hagyjuk kihűlni. Tűpróba!
  5. A margarint felkockázzuk, és a robotgép táljába tesszük a porcukorral és a vaníliás cukorral együtt, majd 15 percig kikeverjük a géppel sima habosra.
  6. Eközben, míg a gép dolgozik, a pudingot a tejjel, cukorral keverjük össze, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezt is hagyjuk kihűlni, de közben keverjük át.
  7. A tortát vágjuk ketté, és a felső részét tegyük alulra.
  8. A habos krémhez a pudingot adagoljuk egy kanállal, miközben lassan keveri a gép. A sima krémmel kenjük meg a tortalapot, és csak egy keveset hagyjunk meg a díszítéshez. Helyezzük rá a másik lapot, és az oldalát is kenjük meg a krémmel.
  9. Tetejére olvasszuk meg 2 ek olajjal az apróra tördelt fehér csokit, és szépen kenjük rá a tortára, az oldalára is. Ezután tegyük a hűtőbe dermedni.
  10. Ha megkötött a csoki, jöhet rá a maradék krém, amit habzsákba szedünk, és csillagcsővel kis halmocskákat nyomunk. Díszítjük koktélcseresznyével a tetejüket, és jól behűtve kínáljuk az ünnepi asztalon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2632
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 18.

Ajánló

12 szelet lesz belőle. Tárolás: hűtőben, 3-4 napig, letakarva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hólabda torta Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

24 cm-es kapcsos tortaformában készítettem. Saját receptem, nem is gondoltam, hogy sikere lesz, de a családomnak ízlett nagyon.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Hólabda krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!