Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hólabda torta ahogy sevi készíti

Hólabda torta ahogy sevi készíti
Hólabda torta ahogy sevi készíti
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor ez volt a desszert.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A hólabdához

A díszítéshez

ajánlat

Karácsonyi menühöz vagy téli időszakban ajánlott.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához három felé osztjuk a hozzávalókat, és három lapot sütünk. Felverjük az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk az olajat, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 220 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek a lapok, óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt.
  3. A krémhez csomómentesre keverjük a lisztet egy kevés tejjel. Lábosban felforraljuk a maradék tejet, hozzáadjuk a lisztet, és tovább melegítve és folyamatosan keverve besűrítjük. 
  4. Kikeverjük a vajat a porcukorral, és a teljesen kihűlt lisztes masszával csomómentesre összedolgozzuk.Vaníliával ízesítjük.
  5. A hólabdához a vízből és a cukorból szirupot főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejport, vajat és a kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, golyókat formázunk a masszából, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
  6. Tortatálra helyezzük az első piskótalapot, és megkenjük a krém harmadával. Megismételjük ezt a műveletet, és befedjük a harmadik lappal. A torta oldalát bevonjuk a maradék krémmel, és beszórjuk kókuszreszelékkel.
  7. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit az étolajjal, és bevonjuk a torta tetejét. Körben rárakjuk a hólabdákat, míg a csokoládébevonat meg nem szilárdul, hogy a golyók később stabilan álljanak, és ne guruljanak le.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 215
elküldve: 7
receptkönyvben: 180
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

sevi

Mióta szakács: 2012.12.30.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókusztorta, kókuszkrémes torta, krémes kókuszos torta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beni77
Beni77 Mon, 2015-02-23 12:33

Szia! Sajnos én nem tudok kitűnő véleményt írni a tortádról. A párom megsütötte nekem, (férfi) de a krém folyt nagyon, pár nap múlva én is megsütöttem, és nekem is folyt a kém, pedig én egy éjszakát a hűtőben hagytam állni. :(:( Az ízhatással nem volt gondom, de ilyen lapok közé ez a krém nem való.....ketten készítettük el, és egyikünknek sem sikerült a krémet olyan állagúvá varázsolni, hogy a lapok közül ne folyjon ki :(:( pedig mindent a leírtak szerint csináltunk :( Biztos mi voltunk a "bénák"
, mert hogy nekünk még meg sem közelítette azt az állagot a krém amit a képen látni lehet :(:(

Cicmic
Cicmic Sat, 2013-01-26 21:50

Szia!

Gyönyörű a tortád! Tejport hol tudok venni? Tesco? Melyik részlegen keressem? Köszi Üdv, Cicmic

sevi
sevi / sevi Sun, 2013-01-27 20:21

Szia!
Köszönöm szépen :). Én Tom Market-be vettem, de láttam Intersparba is a kávés részen, Tescoba szintén kávéporos részen. Legalábbis pár hete még ott volt.:)
Üdv.:Sevi

698
tojás 9 db
cukor 210 g
cukrozatlan kakaópor 45 g
napraforgó olaj 6 ek
finomliszt 210 g
sütőpor 3 kávéskanál
tej 600 ml
finomliszt 6 evőkanál
vaj 160 g
porcukor 210 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
víz 30 ml
cukor 100 g
tejpor 100 g
vaj 80 g
kókuszreszelék 80 g
kókuszreszelék 30 g
kókuszreszelék 30 g
étcsokoládé 100 g
napraforgó olaj 1 ek