r
Nosalty Logó

Hólabda torta ahogy sevi készíti

NS
Hólabda torta ahogy sevi készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A hólabdához

A díszítéshez

698
Kalória
12.9g
Fehérje
77.9g
Szénhidrát
38.5g
Zsír
37.1g
Víz
186.8g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
53.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A hólabdához

A díszítéshez

Összesen 698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A hólabdához

A díszítéshez

Összesen 8349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A hólabdához

A díszítéshez

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    461.5 g
  • Telített zsírsav
    268 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    2241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7418.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    2099 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    705 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    934.9 g
  • Cukor
    643 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    445.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2560 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2293 micro
Összesen 8349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához három felé osztjuk a hozzávalókat, és három lapot sütünk. Felverjük az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk az olajat, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 220 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek a lapok, óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt.
  3. A krémhez csomómentesre keverjük a lisztet egy kevés tejjel. Lábosban felforraljuk a maradék tejet, hozzáadjuk a lisztet, és tovább melegítve és folyamatosan keverve besűrítjük.
  4. Kikeverjük a vajat a porcukorral, és a teljesen kihűlt lisztes masszával csomómentesre összedolgozzuk.Vaníliával ízesítjük.
  5. A hólabdához a vízből és a cukorból szirupot főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejport, vajat és a kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, golyókat formázunk a masszából, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
  6. Tortatálra helyezzük az első piskótalapot, és megkenjük a krém harmadával. Megismételjük ezt a műveletet, és befedjük a harmadik lappal. A torta oldalát bevonjuk a maradék krémmel, és beszórjuk kókuszreszelékkel.
  7. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit az étolajjal, és bevonjuk a torta tetejét. Körben rárakjuk a hólabdákat, míg a csokoládébevonat meg nem szilárdul, hogy a golyók később stabilan álljanak, és ne guruljanak le.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Karácsonykor ez volt a desszert.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek