r
Nosalty Logó

Hólabda Pancsika konyhájából

Pancsika
Hólabda Pancsika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

Sütemény összeállítása

363
Kalória
8.1g
Fehérje
41g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
31.6g
Víz
162.2g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
26.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

Sütemény összeállítása

Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

Sütemény összeállítása

Összesen 4350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

Sütemény összeállítása

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3848.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492.1 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    379.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1703 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2243 micro
Összesen 4350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  3. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet is, óvatosan összedolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x40 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 170°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Kihűlés után 4 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki, ügyelve, hogy páros legyen.

Vaníliás főzött krém

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a maradékcukorral habosra keverjük, majd simára keverjük a keményítővel, a liszttel és kb. 2 dl tejjel is.
  3. A maradék tejet feltesszük forrni a vaníliával, majd amikor forr, beleöntjük a tojássárgájás elegyet, és keverés közben felforraljuk.
  4. Utána lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Visszatesszük még a tűzre, és egy picit hőkezeljük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Közben a vajat habosra keverjük, és amikor már kihűlt a krém, akkor belekeverjük, majd félretesszük hűlni.

Csokimáz + kókusz

  1. Vízfürdőn felolvasztjuk a csokit a vajjal, és simára keverjük.
  2. A kókuszreszeléket egy mélyebb tálba öntjük, ebben fogjuk megforgatni a labdákat.

Sütemény összeállítása

  1. A kör alakú piskótákból 2 db-ot összetapasztunk kb. 1 evőkanálnyi krémmel, majd bekenjük a "labdák" oldalát is (a tetejére és az aljára ne kerüljön krém), majd többször belehengergetjük a kókuszreszelékbe.
  2. Talpára állítjuk őket egy tányéron, majd a meleg (de nem forró) csokimázzal bevonjuk a tetejüket.
  3. Utána hűtőbe tesszük őket 1 órára, hogy kicsit megdermedjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Egy kicsit pepecselős, de nagyon megéri, persze akkor, ha a leeső piskótadarabokat is rögtön tudom hasznosítani (pl. készítek a maradék krémmel egy pohárdesszertet vagy somlói galuskát), mert a pocsékolásnak nem vagyok híve. :)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek