r
Nosalty Logó

Hólabda, a krémes kozák kucsma

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simon Gábor
Hólabda, a krémes kozák kucsma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Főzött krém

Összeállítás

Összesen 1031 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Főzött krém

Összeállítás

Összesen 6182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Főzött krém

Összeállítás

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1031 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7012.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2718 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.4 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 6182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 293 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Piskóta

Főzött krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját verjük fel habosra a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá.
  2. A habos sárgájához adjuk hozzá a vizet, a sütőport, a kakaót, végül szitáljuk bele a finomlisztet. Kavarjuk össze egyneművé.
  3. Több lépésben forgassuk bele a habot.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük ki a tésztát. Használhatunk nagyobb méretű tepsit is, úgy nem kell sütés után félbevágni a piskótát.
  5. 165°C-on kb. 15-20 perc alatt elkészül, azonban függ a tepsi méretétől is. Tűpróbával ellenőrízzük.
  6. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, majd pogácsaszaggatóval vágjuk fel karikákra.
  7. A lehulló részeket ne dobjuk el, használjuk fel más süteményekhez.

Főzött krém

  1. A finomlisztet keverjük ki csomómentesre a tejjel, vaníliával, majd adjuk hozzá a cukrot is.
  2. Alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük ki a krémet. Vízgőz felett is elkészíthető, aminek előnye, hogy nem fog leégni az alja.
  3. A besűrűsödött krémet öntsük egy tálba, fóliával takarjuk le, s hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A kihűlt krémhez adjuk hozzá a puha vajat, és verjük fel habosra.

Összeállítás

  1. A piskótakorongokat párosítsuk össze, az egyik oldalára helyezzünk egy adag krémet, majd illesszük össze.
  2. A hólabdák oldalát kenjük körbe krémmel, ezután forgassuk meg őket kókuszreszelékben.
  3. Az étcsokoládét olvasszuk össze a tejjel és olajjal, és csurgassuk meg a hólabdát tetejét, majd hagyjuk őket megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 10073
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 22.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Hólabda, a krémes kozák kucsma
Simon Gábor 53 recept

A hólabda, amit kozák sapkának vagy kucsmának is hívnak egy igazi klasszikus, krémes sütemény, puha kakaós piskótával, főzött vaníliás krémmel, kókusszal és csokoládéval dekorálva. Elkészítése kissé időigényes, viszont nagyon is megéri a belefektetett idő és energia.

Hozzávalók

Piskóta

Főzött krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek