r
Nosalty Logó

Hokkaido mousse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Hokkaido mousse
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 368 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 737 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 368 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 737 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hokkaidót megmossuk, apró kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a narancslevet, a kikapart vaníliát és a rudat, a fahéjat és a gyömbért. Felfőzzük, közepes hőmérsékleten lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. A vaníliát, gyömbért és a fahéjat kivesszük, a hokkaidót botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk. A pürét cukorral és narancslikőrrel ízesítjük.
  3. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a még meleg pürében felolvasztjuk.
  4. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, majd először a tojáshabot, majd a tejszínt keverjük a zselésedő püréhez.
  5. A krémet két hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
  6. A mousse-t tányérokra borítjuk, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2947
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy kis darab sütőtök várakozott a hűtőben a felhasználásra. Abból készült ez a légiesen könnyű desszert. Én karamellizált tökmaggal és sűrű sziruppá főzött bodzabogyó-szörppel tálaltam.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek