r
Nosalty Logó

Hidegtál 2.

Mártika és Feri
Hidegtál 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A hidegtálhoz

A díszítéshez

840
Kalória
64.3g
Fehérje
10.1g
Szénhidrát
57.8g
Zsír
152.5g
Víz
205.2g
Koleszterin
945.8mg
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 23% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 840 kcal
  • 23% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 840 kcal
  • 23% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 184 kcal
  • 23% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    152.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1630 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1593 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1304 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 840 kcal
  • 23% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    152.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1630 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1593 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1304 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 840 kcal
  • 23% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    285 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A hidegtálhoz

  1. A hideg előételek elkészítéséhez felhasználható minden korábban készített még fogyasztható étel, amit a hűtőben, kamrában megtalálhatunk.
  2. Esztétikusan, szépen, jó ízléssel és fantáziával összeállíthatjuk, majd kitálalhatjuk.
  3. Addig is marad időnk a főfogás elkészítésére.
  4. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

Mit tegyünk az asztalra, ha valaki hirtelen betoppan, és még nem főtt meg a vacsora vagy az ebéd? Készítsünk gyorsan, egyszerűen egy előételt, vendégváró hidegtálat. Az előétel az étkezés elején fogyasztott kisebb étvágygerjesztő fogás. Az előétel, mint állandó fogás valószínűleg a reneszánsz kori Franciaországban és Itáliában keletkezett, ahol divatba jött az étkezést hideg büfével kezdeni (és befejezni). Francia neve Hors d'œuvre, olasz neve pedig antipasto (szó szerint "az étkezés előtt"). Angol nyelvű étlapokon is olvasható (COLD ENTRIES) menüpont alatt.   

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek