Körözött

Körözött

Leírás

Tipikusan magyar ételféleség, ami túróból vöröshagymával, tejföllel és fűszerekkel, általában sóval, egész köménymaggal és pirospaprikával készül. Elkészítése sokféleképpen variálható: a tehéntúrót keverhetjük juhtúróval, tejföl helyett használhatunk natúr joghurtot, tehetünk bele csípős paprikát, mustárt, fokhagymát, vajat, tojást, kenőmájast stb. Alapanyagként hidegtálakhoz, sonkatekercsekhez, szendvicsekhez, pogácsákhoz, leveles tészták töltelékeként stb. használhatjuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

9 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

A friss zöldfűszerekkel való főzés 4 szabálya

Fűszerek nélkül elég unalmas lenne a főzés, ezt szerintem senki nem tagadja. A szárított ízesítők mellett pedig a friss növények az igazi nagyágyúk a konyhában. Ugyan tárolásuk kissé macerás, de minden törődést meghálálnak fantasztikus aromájukkal, ha megfelelően bánunk velük.

Lakos Benedek

További cikkek