Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg pulykasült

Hideg pulykasült
Hideg pulykasült
90 perc / előkészület: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, nálunk a hideg sültes tál állandó szereplője.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Hidegen majonézes salátákkal, melegen bármilyen körettel és savanyúsággal is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A letisztított, megmosott combokat egyenlő nagyságú, nagyobb darabokra vágjuk, ahogy adja magát. (3-4 részre)
  2. 4-5 gerezd áttört fokhagymát kevés sóval eldörzsölünk, és tejjel jól elkeverjük. Beletesszük a húsokat, és egy éjszakát (de legalább több órát) állni hagyjuk.
  3. Kivesszük a tejből, leitatjuk, megtűzdeljük a vékony csíkokra szelt szalonnával, a félbevágott fokhagymákkal, és befűszerezzük.
  4. Felhevített olajban elősütjük, hogy kérget kapjon, és tepsibe tesszük, kicsit szórunk még rá a fűszerekből.
  5. Rágyaluljuk a maradék fokhagymát, a vöröshagymát, a paprikát, meglocsoljuk a visszamaradt zsiradékkal, és lefedve megsütjük. Közben egyszer megforgatjuk a húsdarabokat.
  6. Levesszük a fóliát, és a pecsenyelével meglocsolgatva pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 421
elküldve: 4
receptkönyvben: 169
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pácolt szalonnás pulykasült, pulykacomb szalonnával sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-04-19 10:13

Hű ez de jól néz ki! :))) A húsvéti sültes tálam egyik fellépője lesz, az biztos. Köszi Évikém!
Napsütéses, kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és szeretteidnek!
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-19 13:54

Kedves Editkém!
Köszönöm szépen, hasonló szépeket és jókat kívánok Nektek is a nyuszi alkalmából! :-)))
Nagyon örülük, ha pulykát is hoz a nyuszi az asztalra! :-)))
Jó készülődést!
Puszi, Éva

643
pulyka felsőcomb 1.5 kg
kolozsvári szalonna 10 dkg
fokhagyma 20 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tej 3 dl
napraforgó olaj 1 dl