Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött-göngyölt pulykacomb

Töltött-göngyölt pulykacomb
Töltött-göngyölt pulykacomb
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizses pulykanyak receptemben említett pulykának termetes felsőcombja van, amiből több ember is jóllakik.

Most egy ilyen alkatrész lett a vacsoránk. Finom lett!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel, salátával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykacombot megtisztítjuk, mossuk, kicsontozzuk  A csont helye felől éles késsel kifelé, hogy egyforma vastag szeletet kapjunk, behasítjuk, de nem vágjuk végig. Ugyanezt tesszük a másik oldalával is.
  2. A húst széthajtjuk, kicsit megpaskoljuk, sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a csirkemájat szalonnával, fokhagymával összedaráljuk, sózzuk (óvatosan, mert a szalonna sós), borsozzuk.
  4. Alaposan összekeverjük, majd a kiterített húsra egyenletesen elkenjük.
  5. Felgöngyöljük, vékony zsineggel átkötözzük.
  6. A sütőt előmelegítjük. Húst megfelelő nagyságú tepsibe tesszük, zsírral, 2 dl vízzel, alufólia alatt 1 órán át pároljuk. Levesszük a fóliát, készre sütjük, közben zsírjával többször meglocsoljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 28 357
elküldve: 5
receptkönyvben: 185
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkemájjal-szalonnával töltött pulykacomb, májas pulykacomb sütőben sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mezsoan
Mezsoan Wed, 2013-03-20 17:41

Igen, nagyon finom lett! Fogom készíteni máskor is. :)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Wed, 2013-03-20 16:49

Kedves Mezsoan.
Örülök, hogy ezt az ételt választottad. Sajnálom, hogy a töltelékkel problémád adódott, nekem nem kellett semmit hozzátenni, lehet, hogy azért mert házi csirke máját használtam. Az ötleted a morzsával jó, vagy az áztatott zsemlye is segít. Kérlek írd meg, hogy finom lett?
Szép napot kívánok.
Üdv. Marcsi

Mezsoan
Mezsoan Wed, 2013-03-20 12:18

Szia Marcsi! Én most próbálom először a receptet, de nem lesz ilyen mutatós, mint neked a képen. (De remélem, hogy legalább finom lesz ;))
A töltelék nagyon folyékonyra sikerült, ezért összegöngyölni sem tudtam, folyt mindenütt szanaszét. Neked mitől áll ez egybe? Esetleg tegyek bele legközelebb zsemlemorzsát?

661
pulyka felsőcomb 1.2 kg
csirkemáj 20 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 2 gerezd
disznózsír 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint