Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves Aranyhaj konyhájából

Meggyleves Aranyhaj konyhájából
Meggyleves Aranyhaj konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vőlegényem hidegen imádja. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kimagozott meggyet és levét egy lábasba tesszük.
  2. Hozzátesszük a cukrot, őrölt szegfűszeget, fahéjat és sót. Sűrű kavargatás mellett elkezdjük összefőzni ezeket. Felforraljuk, amíg el nem kezd sűrűsödni (sziruposodni) a leves.
  3. Ha egy picit sűrűsödött a leves hozzáöntjük a vizet, és forrásig várunk.
  4. Eközben míg várjuk, hogy felfőjön a leves, addig a tejföllel elkavarjuk a vaníliás pudingot.
  5. Ha felfőtt a leves egy merőkanállal merünk ki belőle, a pudinggal elkevert tejfölbe öntjük, és elkavarjuk csomómentesre. Ezt követően még egy merőkanállal kiveszünk és ugyancsak beletesszük, ezt is jól elegyítjük a tejfölös pudinggal.
  6. Ha elkevertük, beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Időnként megkavarjuk.
  7. Majd végül felfőzzük újra, és kész. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 12 285
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Aranyhaj

Mióta szakács: 2014.01.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, vaníliás pudingos meggyleves, tejfölös-pudingporos meggyleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

119
meggybefőtt 350 g
cukor 3 ek
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1.4 l
tejföl 150 g
vaníliás pudingpor 1.5 ek