Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg tejfölös meggyleves

Hideg tejfölös meggyleves
Hideg tejfölös meggyleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári kánikulában egy hideg meggyleves csodákra képes. Fontos szervezetünk megfelelő belső hűtése, még akkor is, ha csak rövid ideig tart. De addig legalább jó, nagyon jó...

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kimagozott meggyet feltesszük főni a kb. másfél liter vízben, beletesszük a fél citromot, a cukrot és a fűszereket.
  2. Amikor megpuhult a gyümölcs (cc. 20 perc), egyszerűen behabarjuk a levest. Kihűtjük, és tálaljuk. Készíthetjük vaníliás pudinggal is, tejszínnel is, kínálhatjuk fagyival, ahogy szeretjük. Én ezt az alapreceptet szeretem a legjobban, Anyukám is így készíti. :)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 563
elküldve: 2
receptkönyvben: 176
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös meggyleves, hideg gyümölcsleves, meggyes leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

149
meggy 50 dkg
citrom 0.5 db
cukor 1 ek
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 7 db
víz 1.5 l
tejföl 3 ek
finomliszt 1 evőkanál