Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapormártás

Kapormártás
Kapormártás
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy saját recept, több sikertelen, "nem ízlik valamiért" próbálkozás után alkottam meg. Ami mára már mindenki kedvenc mártása lett családunkban.

Sült vagy főtt húsokhoz szoktam kínálni.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apróra fölkockázzuk, és a vöröshagymát elkezdjük az étolajon pirítani, majd ha már van egy kis színe, akkor hozzáadjuk a fokhagymát is.
  2. Fölengedjük a vízzel, és hozzáadjuk a kaport, leveskockát, őrölt borsot.
  3. Kb 15 percig főzzük.
  4. Majd az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük egy kevés vízzel és a tejföllel, és besűrítjük a mártásunkat vele. Még egyszer fölforraljuk, és kész.
  5. Szükség esetén még sózzuk, de a leveskocka is tartalmaz sót, így nekem nem volt szükséges. Jó étvágyat
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 3 992
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kaporszósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

201
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
kapor 5 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
víz 600 ml
étkezési keményítő 2 evőkanál
tejföl 100 ml