r
Nosalty Logó

Zöldmártás halhoz

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Zöldmártás halhoz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    555 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1743 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2042 micro
Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    2219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    6971 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8169 micro
Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    683 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2145 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2513 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforralunk 2 dl vizet, beledobjuk a petrezselyemzöldet vágatlanul.
  2. Egy kis fej hagymát lereszelve.
  3. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A tojássárgákat kikeverjük a citrom levével.
  5. Botmixerrel összeturmixoljuk a petrezselyemzöldes, hagymás levet.
  6. Közben hozzáöntjük a citromleves tojássárgákat.
  7. Botmixelünk folyamatosan.
  8. Amikor sűrűsödni kezd a mártásunk, rádobjuk a vajat, botmixelünk tovább, míg a vaj el nem olvad.
  9. A kellő sűrűség elérésekor elzárjuk a lángot és áthúzzuk a halszeleteket a mártással.
  10. Nem sűrűsödik tovább, másnapra sem megy tönkre!
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18818
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 21.

Ajánló

Olyankor ajánlom, amikor a hal mellé kínált köret maga markánsabb ízű. Nálunk Húsosfazék csőben sült krumplija volt a hal mellé, amelynek maradékát este salátával ettük (Kiki kínai keles uborkasalátáját próbáltam ki, remek!) Ebédre, a hal előtt, Taksi péklevesét készítettem, mert már nagyon izgatott, milyen is lehet. Pirítóst nem sütöttem hozzá, bocs, de azt gondoltam Vilmos egy falat halat sem fog enni, ha már a levessel teletömöm a hasát. Neki is nagyon ízlett a pékleves! Ajánlom felvenni a kölökmenübe: tartalmas, finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldmártás halhoz
Harmathy Ildikó 313 recept

Nem annyira markáns az íze, mint a tartáré, de nagyon kellemesen harmonizál a natúr halszelettel és igen jól mutat a tányéron.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.