r
Nosalty Logó

Káposztával töltött almapaprika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Káposztával töltött almapaprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségekhez

A léhez

Összesen 588 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségekhez

A léhez

Összesen 2352 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségekhez

A léhez

Összesen 24 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5880.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    5115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1868.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    824 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    321 micro
  • β-karotin
    1895 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2938 micro
Összesen 588 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23523.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    20459 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    103 mg

VÍZ

  • Összesen
    7474.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3297 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1611 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1110 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1283 micro
  • β-karotin
    7579 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11753 micro
Összesen 2352 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 24 Kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A léhez

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Előkészítünk 5 db 3 literes befőttesüveget.
  2. A paprikát kimagozzuk, megtisztítjuk a csumától.
  3. A káposztát vékony szeletekre vágjuk. A leszelt káposztát meghintjük sóval és fehérborssal, majd fél óráig állni hagyjuk. Utána jól kinyomkodjuk a levétől.
  4. A paprikát megtöltjük a káposztával, majd a befőttes üvegbe elhelyezzük.
  5. A lé alapanyagát összefőzzük, majd pár perces forrás után hagyjuk kihűlni. A hideg savanyúságlevet merőkanál segítségével rámerjük az üvegben lévő paprikára. Majd várunk 1-2 órát, hogy a víz ülepedjen és átjárja a paprikát, végül a maradék lével töltsük fel az üvegeket.
  6. Jól zárjuk le a befőttes üveget a tetővel, és már mehet is a polcra.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 89
  • 7 napos nézettség: 883
  • Össznézettség: 174291
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évek óta ez a recept alapján készítjük az almapaprikát. Téli savanyúságként ajánlom.

Hozzászólások (20)

Törölt felhasználó

ez hüyeség én élöben is látam

Törölt felhasználó

Szerintem nem hülyeség, de én az ecetet és a borként a kihült lébe keverném és azzal önteném le a paprikákat. Szódabikarbóna minek? É

Törölt felhasználó

Ez nem hülyeség. mi is szoktunk eltenni, de nem üvegekbe, hanem hordóba

Törölt felhasználó

Éssssssssss, itt újra felmerül bennem a kérdés: vajon hol érik az almapaprika, hogy ezt a receptet valakik el tudták készíteni? Kata

Törölt felhasználó

Fóliasátorban...

Erui

Nem olyan bonyolult beszerezni... kb minden piacon van -.-

Törölt felhasználó

Én gyógyszertárban dolgozom,és ugy tudom,hogy a borkén port nem szabad meleg vizbe tenni,semmiképp,nem f?zni vele a vizet.igy mérgez?,csakis hideg vizbe szabad tenni.

Törölt felhasználó

Minden ami a borkénr?l tudható: http://www.bbbb.hu/borken.htm

Törölt felhasználó

Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet! Tegnap megtöltöttem az almapaprikákat, nagyon jó lett az illata! Én egy kevés nátrium-benzoáttal tartósítottam, és a szódabikarbónát kihagytam. Két kis üveggel pedig nem lett tartósítva. Kíváncsi vagyok, hogy tavaszig így is elállnak (?). Jöv? héten pedig piros pritaminpaprikával próbálom ki a receptet. 2-3 hónap elteltével lesznek megdézsmálva az üvegek. :)

Törölt felhasználó

Szia Beácska! Nagyon guszta, de érdekelne mi a szerepe a szódabikarbónának? Üdv: Évi

Törölt felhasználó

Én édesanyámtól úgy tanultam,hogy a savanyúságra öntend? lébe csak a "víz,ecet,só, cukor" kerülhet forralni tartósítószert ily módon nem lehet! A tartósítót és a f?szereket rászórjuk az üvegben lév? zöldségfélékre....majd arra öntjük a kih?lt levet! Szerintem oly egyszer? az egész!

Törölt felhasználó

Ja a "SZÓDABIKARBÓNA"?????? Szerintem arra való,hogy ne barnuljon meg......én láttam már ilyen savanyúságot halvány barna színben! Nem túl gusztusos! Tündi

Törölt felhasználó

Elraktam még szeptemberben így a káposztával töltött paprikánkat, azzal a különbséggel,h. én 45dkg cukrot tettem bele (mi jobban szeretjük kicsit édeskésen,mint savanykásabban). Most már véleményt is tudok mondani: valami fantasztikus lett a savanyúságom! A párom minden alkalommal dicséri! " Mondtam már, h. milyen isteni ez a paprika?... Igen drágám , ahányszor eszel bel?le" Egyébként kiderült,h a szódabikarbónától ropogósabb is lesz, és a borkén pedig a tartósításon kívül fehéren tartja a káposztát. Köszönjük a receptet, csak ajánlani tudom! Évi

Sz. Ági

Szia Bea, káposztával töltött almapaprikát akarok eltenni, így találtam rá a receptedre. Csak egy gondom van, nincs káposztagyalum, úgyhogy biztos nem tudnám szép vékonyra szelni a káposztát. Arra gondoltam, hogy kész savanyúkáposztával töltöm meg. Vagy ez nagy hülyeség? Ági

Törölt felhasználó

jajjjjj most latom hogy hideg level kellett volna leontenem a paprikakat, en meg jo forron felontottem... akkor most mi lesz? gondolom jol megpuhulnak a paprikak... barcsak ennyi lenne... szerintetek ?

Mazsianyu

Vajon ez hordós vagy vödrös savanyúságként is eltehet??

Hasznos Virág

Én a káposztát legyalultam, megsóztam ami addig állt amíg a többit elkészítettem. Cukrot ecetet sót és borként tettem bele. Nagyon finom lett. Még egy üveggel van, de azt Karácsonykor szeretném megbontani és az ünnepi asztalra helyezni. Köszönöm a receptet. Vira

Hozzávalók

A zöldségekhez

A léhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.