Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg banánkrém mazsolával szórva mézes forró almával

Hideg banánkrém mazsolával szórva mézes forró almával
Hideg banánkrém mazsolával szórva mézes forró almával
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hirtelen nagy melegben ötlöttem ki. :)

hozzávalók / 1 adag

Banánkrém

Mézes alma

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

banánkrém

  1. A banánt fosszuk meg a héjától, majd daraboljuk össze nagyobb darabokra. (Erre azért van szükség, mert a turmixgép könnyebben összedarálja.)
  2. Kevés tejszínnel, fahéjjal, cukorral és egy vanília rúd kikapart belsejével turmixoljuk egyneművé.
  3. Ezután tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön, mert hidegen tálaljuk.

mézes alma

  1. Az almát mossuk meg, csumázzuk ki csumázóval, és kis késsel vagdossuk be körbe az oldalát V alakban, hogy szét tudjuk szedni.
  2. A sütőt melegítsük elő kb. 190-200 °C-ra.
  3. Egy tepsibe tegyük az almát, amit kivajaztunk. A csumázott belsejébe pár szem szegfűszeget tegyünk, majd mézzel mindenhol kenjük be, nem kell sajnálni.
  4. Majd tegyük a forró sütőbe. Kb. 5-10 perc alatt puha lesz.
  5. Ha kész, akkor tálalhatjuk is (a szegfűszegeket távolítsuk el), a hideg krém közepébe tegyük, úgy mutat a legjobban.

díszítés

  1. Az epret és a mentalevelet, citromfüvet mossuk meg, alaposan helyezzük el kedvünk szerint.
  2. Mazsolával szórjuk meg a krémet.
  3. A maradék almából formázhatunk akármit (én egy kis gömböt csináltam), és beleforgathatjuk csokiba, majd rá az almára.
  4. Még gyümölcs sziruppal csináltam rá szíveket.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 250
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Richárd

Mióta szakács: 2013.12.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

banánkrémleves, banánkrémleves mézzel és almával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

665
banán 2 közepes db
főzőtejszín 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
vanília 1 db
cukor 1 púpozott ek
alma 1 közepes db
virágméz 3 teáskanál
szegfűszeg 2 db
vaj 1 dkg
menta 0 ízlés szerint
citromfű 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
eper 10 g
csokiszósz 1 ek
narancs 1 kis db