Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házilag készített krémtúró eperrel

Házilag készített krémtúró eperrel
Házilag készített krémtúró eperrel
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az áfonyás túrókrémes kocka készítése adta az ötletet ahhoz, hogy krémtúrót készítsek. Annyira finom és könnyű a krémje, hogy egy kicsivel több túrót hozzákeverve, és idénygyümölcsökkel gazdagítva remek házi készítésű desszertet tálalhatunk fel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínízű pudingporból a cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. 
  2. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a vaníliás cukrot és a porcukrot (aki édesebben szereti, tehet több porcukrot is bele - nálunk a 3 dkg pont elég), majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
  3. Az epreket feldaraboljuk - néhányat egészben hagyunk a tetejére díszítésnek - és a krémtúróval együtt, vagy rétegezve kis tálakba kanalazzuk. A tetejüket az egész eprekkel díszítjuk. 
    Kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 904
elküldve: 55
receptkönyvben: 285
elkészítve: 5/17
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres krémtúró házilag, krémtúró gyümölcsökkel, krémtúró

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

274
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tehéntúró 25 dkg
cukor 3 ek
tej 4 dl
porcukor 3 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
eper 20 dkg