Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós bajor krém

Túrós bajor krém
Túrós bajor krém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a krémet tányérra borítva szeretnénk tálalni, a készítéshez használjunk 1 zselatinlappal többet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejjel felfőzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral egy fém edényben elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. Alacsony hőmérsékleten addig forrósítjuk, míg a massza enyhén sűrű lesz (a masszának nem szabad főnie). Tűzről levesszük.
  3. A kifacsart zselatint a még meleg krémben felolvasztjuk, majd átszűrjük. A krémet hűlni hagyjuk, közben megkeverjük.
  4. Mikor a krém dermedni kezd, hozzákeverjük először a túrót, és végül a kemény habbá vert tejszínt.
  5. A krémet 4 pohárba osztjuk, majd a hűtőbe tesszük kb. 3-4 órára.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 833
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bajor krém túróval, túrós pohárkrém, túrós pohárdesszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

334
vanília 1 db
tej 300 ml
lapzselatin 3 db
tojássárgája 2 db
barna cukor 75 g
tehéntúró 200 g
habtejszín 150 g