r
Nosalty Logó

Házi sajt Petruska konyhájából

Petruska
Házi sajt Petruska konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

422
Kalória
22.6g
Fehérje
30.4g
Szénhidrát
15g
Zsír
3.2g
Víz
-
Koleszterin
28.4mg
Élelmi rost
30g
Cukor
  • 32% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 32% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1690 kcal
  • 32% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 32% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3368.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    2507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    3.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 422 kcal
  • 32% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13475.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    3436 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    10028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1690 kcal
  • 32% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    0.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

  1. A nyers tejet felforraljuk, és 3 percig forraljuk.
  2. Beleteszünk 2 evőkanál ecetet, és tovább forraljuk. Ha nem válik el rendesen a savó, akkor teszünk bele még ecetet. 2 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  3. Egy nagy tálba beleteszünk egy szűrőt, ebbe pedig egy muszlinkendőt vagy egy tiszta textil pelenkát. Ezután beleöntjük a tejet. Leszűrjük, hagyjuk, hogy kicsepegjen egy kicsit. Beleöntjük egy tálba, és befűszerezzük. Ha nem elég sós, azt is tehetünk bele. Persze a fűszerezést lehet saját ízlésünk szerint variálni.
  4. Ha megvagyunk a fűszerezéssel, akkor visszacsomagoljuk a textilbe a sajtot, és a szűrőbe vagy valami lyukacsos formába tesszük a majdnem sajtunkat. A tetejére valami sima tányért vagy tálcát teszünk, erre nehezék kerül. Ásványvizes palack, kézi súlyzó vagy ami erre alkalmas. Minimum 4 órát vagy egy egész éjszakán át így hagyjuk.
  5. Pihentetés után már lehet is enni! Ha nem elég sós, vagy esetleg attól tartunk, hogy nem fogy el hamar, akkor kívül jól sózzuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Barátnőm hozott házi sajtot kóstolni, tőle és az internetről szedegettem össze a lépéseket. Igaz,ő még meg is füstölte kicsit. Úgy még finomabb. 3 liter tejből nekem 50 dkg sajt lett. A savót is érdemes eltenni, sok mindenre jó! Arclemosó, házi kenyérbe víz helyett vagy csak simán meg is lehet inni.

További receptek

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek