Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikrós sajtfondü

Mikrós sajtfondü
Mikrós sajtfondü
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a sajtos ételeket, azok közül is az egyik kedvencünk a sajtfondü. Nincs is kellemesebb vacsora, mint nyáron a teraszon ülve fondüt mártogatni, és közben jókat beszélgetni. Ennél azért egyszerűbb módszere is van a fondü élvezetének, akár reggelire is össze tudunk dobni egy gyors mikrós változatot. Az elkészítéséről további fázisképek itt találhatók.


hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A piritós kenyeret mártogathatjuk is a sajtban, rá is kenhetjük. Fűszerezhetjük még pirospaprikával, snidlinggel, de egy kis fehérborral is pikánssá tehetjük.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtokat kockára vágjuk, és egy hőálló edénybe tesszük.
  2. Hozzáöntjük a tejszínt.
  3. Ízesítjük borssal és fokhagymával, ízlés szerint.
  4. A mikróban maximális fokozaton elkezdjük melegíteni. Először csak 1 percig, majd újra 1 percig, míg folyós nem lesz. Közben többször megkeverjük.
  5. Kenyeret pirítunk a tálaláshoz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 547
elküldve: 0
receptkönyvben: 284
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

fondü, olvasztott sajt, reggeli mártogatós, mikrós sajt, gyors reggeli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2011-09-05 10:22

Málnahab!
Ami éppen van otthon. Trappista, eidami, füstölt, emntáli, gouda. A lényeg, hogy jól olvadó sajt legyen. Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen a sajt, tegyél egy kis darabot egy tányérra, és tedd be a mikróba pár másodpercre. Ha szétterül azonnal, akkor jól olvad, ha egyben marad és megsül, akkor nem.:)

Málnahab
Málnahab Fri, 2011-09-02 22:48

Szia Azila,
megszeretném kérdezni hogy milyen fajta sajtokból szoktad készíteni, előre is köszi :)

427
sajt 20 dkg
habtejszín 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd