r
Nosalty Logó

Házi paradicsomos gnocchi baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi paradicsomos gnocchi baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchi elkészítése

A szósz elkészítése

Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchi elkészítése

A szósz elkészítése

Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchi elkészítése

A szósz elkészítése

Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4440 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    2562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    981.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2304 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1187 micro
Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    808 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A gnocchi elkészítése

A szósz elkészítése

Elkészítés

A gnocchi elkészítése

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk (én újburgonyát használtam), és sós vízben puhára főzzük. Nekem kb. 20 perc alatt készültek el.
  2. Amikor a burgonyák elkészültek, hideg vízzel hűtjük, majd meghámozzuk őket. Egy műanyag tálban két evőkanál vajjal együtt összetörjük őket.
  3. Hozzáadjuk ezután a burgonyához a tojást, a lisztet és a sót. Addig gyúrjuk, amíg többé-kevésbé homogén tésztát kapunk. Az nem probléma, ha kisebb burgonya darabok maradnak a tésztában, a gnocchi főzésekor ezek összeolvadnak a tésztával.
  4. A készre gyúrt tésztát két részre szedjük, az egyik felébe friss, apróra vágott majoránnát, a másikba friss, apróra vágott oregánót keverünk.
  5. Kis, ovális alakú gombócokat formázunk a tésztából, és lobogó sós vízben készre főzzük őket (amíg fel nem jönnek a víz tetejére, ez - mivel friss a tészta - csupán néhány perc lesz).

A szósz elkészítése

  1. A bacont vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben saját zsírjában pirítani kezdjük.
  2. Egy másik serpenyőbe beletesszük a megmosott paradicsomokat egészben, és 1-1.5 percenként forgatva azokat, minden oldalukat megpirítjuk.
  3. A paradicsomokat ezután aprítógépben szósszá pépesítjük. Ráöntjük ezt a szószt a baconre, sóval, borssal ízesítjük (a mennyiség attól függ, ki mennyire szereti a paradicsom eredeti, édeskés ízét, és ki szereti az inkább sós ízű szószokat). Néhány percig főzzük a szószt.
  4. Tálaláskor egy adag gnocchira szószt kanalazunk, és parmezán sajtot reszelünk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2670
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életemben először készítettem gnocchit, és ha nem lenne ilyen finom, lehet, hogy nem csinálnék többször :D Hosszú idő volt a tésztáját elkészíteni, de szerintem megéri. Plusz (remélhetőleg) a tapasztalattal gyorsabb lesz ez a folyamat. :)

Hozzávalók

A gnocchi elkészítése

A szósz elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek