Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi paradicsomos gnocchi baconnel

Házi paradicsomos gnocchi baconnel
Házi paradicsomos gnocchi baconnel
60 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életemben először készítettem gnocchit, és ha nem lenne ilyen finom, lehet, hogy nem csinálnék többször :D Hosszú idő volt a tésztáját elkészíteni, de szerintem megéri. Plusz (remélhetőleg) a tapasztalattal gyorsabb lesz ez a folyamat. :)

hozzávalók / 3 adag

A gnocchi elkészítése

A szósz elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

A gnocchi elkészítése

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk (én újburgonyát használtam), és sós vízben puhára főzzük. Nekem kb. 20 perc alatt készültek el.
  2. Amikor a burgonyák elkészültek, hideg vízzel hűtjük, majd meghámozzuk őket. Egy műanyag tálban két evőkanál vajjal együtt összetörjük őket.
  3. Hozzáadjuk ezután a burgonyához a tojást, a lisztet és a sót. Addig gyúrjuk, amíg többé-kevésbé homogén tésztát kapunk. Az nem probléma, ha kisebb burgonya darabok maradnak a tésztában, a gnocchi főzésekor ezek összeolvadnak a tésztával.
  4. A készre gyúrt tésztát két részre szedjük, az egyik felébe friss, apróra vágott majoránnát, a másikba friss, apróra vágott oregánót keverünk.
  5. Kis, ovális alakú gombócokat formázunk a tésztából, és lobogó sós vízben készre főzzük őket (amíg fel nem jönnek a víz tetejére, ez - mivel friss a tészta - csupán néhány perc lesz).

A szósz elkészítése

  1. A bacont vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben saját zsírjában pirítani kezdjük.
  2. Egy másik serpenyőbe beletesszük a megmosott paradicsomokat egészben, és 1-1.5 percenként forgatva azokat, minden oldalukat megpirítjuk.
  3. A paradicsomokat ezután aprítógépben szósszá pépesítjük. Ráöntjük ezt a szószt a baconre, sóval, borssal ízesítjük (a mennyiség attól függ, ki mennyire szereti a paradicsom eredeti, édeskés ízét, és ki szereti az inkább sós ízű szószokat). Néhány percig főzzük a szószt.
  4. Tálaláskor egy adag gnocchira szószt kanalazunk, és parmezán sajtot reszelünk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 897
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

PattMisko

Mióta szakács: 2014.07.19.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi gnocchi, paradicsomszószos gnocchi házilag, paradicsomos-szalonnás gnocchi házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

700
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
burgonya 6 közepes db
1 kávéskanál
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
paradicsom 5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 5 szelet
parmezán sajt 15 g