r
Nosalty Logó

Gnocchi Ági konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Gnocchi Ági konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
  2. Megtörjük, és kiterítjük (pl. egy lapos tepsire), hogy gyorsan kihűljön.
  3. Miután kézmelegre kihűlt, tetejére szitáljuk a lisztet, megszórjuk egy kávéskanál sóval, hozzáadjuk a villával kissé felvert tojássárgát, a reszelt sajtot, a szerecsendiót.
  4. Összegyúrjuk, ha túl lágynak éreznénk, egy kevés lisztet még adunk hozzá.
  5. Kb. 3 cm átmérőjű rudakat formálunk belőle, és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük a tésztát. Ne tovább, mert nyúlós lesz.
  6. Nagy lábosban közben vizet forralunk, sót teszünk bele.
  7. A tésztarudakból 1-2 cm-es darabokat vágunk le, ovális gombócokat gömbölyítünk belőle, és felfordított villaháton átgörgetve berovátkázzuk az egyik oldalukat.
  8. Több részletben, 30-35 darabonként kifőzzük a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, már szedhetjük is ki őket. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal vagy az olajjal, és köretként fogyasztjuk, vagy ha önálló étel készül belőle, a recept szerint dolgozunk tovább vele.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18237
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Gnocchi receptet kerestem az oldalon, és - láss csodát - nem volt. Csak így-úgy elkészített, már kész gnocchit használó recepteket találtam. Ezek után kerestem receptet, találtam is egy remeket, már csak meg kell osztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.