Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült gnocchi

Csőben sült gnocchi
Csőben sült gnocchi
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem sok gond van ennek az egytálételnek az elkészítésével. Laktató és finom. Vendégeknél is biztos sikerre számíthatunk vele, hiszen jól összeválogatott alapanyagokból készült és kellemes fűszerezésű.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kis kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megpároljuk, majd rádobjuk a darált marhahúst. Sóval, borssal ízesítjük, nagy lángon kicsit megkapatjuk.
  2. Ezután ráöntjük a paradicsomot, beletesszük a zellert, és oregánót, kakukkfüvet szórunk rá. Felöntjük kevés vízzel. Aki szereti, tehet hozzá ketchupot is. Lassú tűzön egy jó órát pároljuk.
  3. Kifőzzük a gnocchit (én készen vettem),leszűrjük.
  4. A tojásokat felütjük,összekeverjük a reszelt trappistával, sóval ízesítjük.
  5. Hozzákeverjük a gnocchit, és a felét egy tűzálló tál aljába öntjük. Erre kerül a paradicsomos hús fele, rá a tojásos-sajtos gnocchi másik része, tetejére ismét a húsos paradicsommártás.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, kb. 30 percig sütjük. Félidőben megszórjuk a reszelt parmezánnal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 65 663
elküldve: 17
receptkönyvben: 782
elkészítve: 17/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-marhahúsos gnocchi, paradicsomos gnocchi marhahússal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

esszenzisz
esszenzisz Sat, 2017-06-24 20:15

Hát, sajnos az enyém olyan lett, mint valami elfuserált rakott krumpli :( így utólag kicsit sokallom a 4 tojást, de lehet hogy a többi hozzávalóval lehetett valami gond...

sritus
sritus Tue, 2013-01-22 21:35

Megcsináltam, nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Kiadós, laktató finomság :)

hacka
hacka Wed, 2011-08-24 14:00

A LIDL-ben vettem csomagolt gnocci-t ami szerintem előfőzött. Akkor azt csak simán felhasználhatom?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 14:41

Megcsináltam, nagyon finom lett!
Csatlakozom buktibuktihoz, tényleg vigyázni kell a sóval, és húsból is kevesebbet használtam. Már küldöm is tovább a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-12-28 19:40

Sziasztok!
Apróbb változtatásokkal készítettük el ezt a finomat ebédre, és nagy sikere volt. Marha helyett pulykahúst használtunk (az volt a fagyóban), és a fél kg húst 1 kg gnoccival társítottuk. Ez nem a spórolás miatt történt így, érzés volt, de még elbírt volna szerintem néhány gombóckát.
Annyit még szeretnék hozzáfűzni, hogy a sóval óvatosan kell bánni, mert mi szinte mindig sótlanul főzünk, ez pedig majdnem sós lett (szalonna, sajt, sőt a hűtött gnocci is elég magas sótartalommal bír).
Köszönjük a receptet!!! Ismétlés garantált - nyami!

Vesta
Vesta / Vesta Wed, 2009-10-21 19:16

Szia Klarissz!

Nem kell légkeverés, 180 fokon, középen kell sütni.

Tudtommal a„csőben sütés” francia eredetű, az au gratin, vagyis sütőben sült ételekhez kell egy lágy mártás, amely lehet besamel vagy Mornay, vagy valami más, mint pl.itt ez a sajtos tojás.
A „csőben sütés”, más néven gratinírozás lényege, hogy az ételt sütőben vagy grillsütőben fejezzük be. Ehhez a felhasznált alapanyagokat, különböző zöldségeket, húsokat előkészítjük, megfőzzük vagy megpároljuk, majd a megfelelő mártással leöntve rövid ideig a sütőben pirítjuk.
De olvastam már arról is, hogy a csőben sütés egyszerűen a sütőben sütést jelenti ( vagyis maga a sütő a cső), én is inkább erre asszociálok ennél az ételnél, mert meg kell ugyan pirulnia kissé a tetejének, de nem sütjük kérgesre.

Remélem elég kimerítő voltam :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-10-18 13:57

Egy dolgot elfelejtettem, mit jelent a "csőben" sült gnocchi?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-10-18 13:56

Szia Vesta!
Érdeklődöm, az előmelegített sütő hány fokot jelent, illetve légkeveréssel, vagy alsó-felső sütéssel kell sütni? Szuper lehet, ki fogom próbálni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-03-19 15:08

Nagyon jó ötlet, hamarosan kiprobálom!

778
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
darált marhahús 40 dkg
zeller 1 kis db
konzerv paradicsom 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
gnocchi 50 dkg
trappista sajt 10 dkg
parmezán sajt 8 dkg
tojás 4 db