r
Nosalty Logó

Mandulás-áfonyás tejkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-áfonyás tejkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejkrémhez

Az öntethez

Összesen 487 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejkrémhez

Az öntethez

Összesen 1464 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejkrémhez

Az öntethez

Összesen 163 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 487 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1464 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

A tejkrémhez

Az öntethez

Elkészítés

A tejkrémhez

  1. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk, körülbelül 4-5 percre.
  2. A tejet, tejszínt, mandulalisztet, porcukrot, illetve a mandula aromát és rózsavizet egy lábosba öntjük, és kis lángon pár percig kevergetjük.
  3. Kinyomkodjuk a zselatinból a felesleges vizet, és a keverékhez adjuk.
  4. Újabb pár percig kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről, leszűrjük, és pudingformákba öntjük, majd hűvös helyen pihentetjük, legalább egy éjszakán át.
  5. Az áfonyát szintén lábosba tesszük, hozzáadjuk a mézet a fahéjat, és körülbelül 10 percig főzzük, míg pépes nem lesz. Végül a megdermedt pudingra öntjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6663
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyakunkon a karácsony, ilyenkor jobbnál jobb recepteket kutatunk fel, amelyekkel lenyűgözhetjük a családot és a barátokat. A dobogósok pedig a gyors, egyszerű és olcsó receptúrák. Ezért esett a választás a pudingra vagy zselére… nevezzük, ahogy akarjuk. Sokan hanyagoljuk ezt a könnyű desszertet, pedig kár kizárni az életünkből. Ne az előre gyártott tasakosat használjuk!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tejkrémhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.