r
Nosalty Logó

Házi krumplis kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi krumplis kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4412 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1833.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 552 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14670.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    12293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 4412 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában, sós vízben megfőzzük, melegen áttörjük.
  2. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Hagyjuk, hogy jól megkeljen.
  4. A vizet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a sót.
  5. A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a szódabikarbónát, hozzátesszük az áttört burgonyát, és összekeverjük.
  6. Közepére öntjük az élesztőt, és a vízzel jól összedagasztjuk.
  7. Akkor jó a tészta, ha az edényről és a kezünkről is leválik, állaga közepesen kemény.
  8. A tésztából cipót formázunk, meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk.
  9. Meleg helyen 60 percig kelesztjük.
  10. Ha megkelt, átgyúrjuk, és belegyúrjuk az olvasztott zsírt.
  11. Tetszés szerint formázzuk, és megzsírozott tepsire vagy sütőformába tesszük.
  12. 20-30 percig újra kelesztjük.
  13. Vizes kézzel megkenjük, 2-3 helyen késsel bevágjuk.
  14. Normál gázsütőben közepes erősséggel 50-60 percig sütjük.
  15. Ha megsült, vizes kézzel megmosdatjuk, és rácsra tesszük hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 45657
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 10.

Ajánló

Ha valaki fehérebb kenyeret szeretne, hagyja ki a krumplit, fehérebb lesz, de kicsit tömöttebb. Kerülhetnek bele magok, fűszerek, lehet és érdemes vele próbálkozni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában nehéz igazán jó kenyeret találni. Néha nem kaptam olyat, amilyet szerettem volna. Elkezdtem próbálkozni, és néhai nagymamám receptjét kicsit átalakítva, kemence nélkül született ez a recept. Nagyon kiadós, és viszonylag könnyen készíthető. Megéri a fáradságot, mert belengi a házat a sülő kenyér csodás illata. Nem keményedik, és savanyodik meg, és garantáltan elfogy. Elkészíteni a tésztáját nem több fáradság, mintha az ember egy buktát vagy kalácsot dagaszt meg. Próbálkoztam, miben lehetne formásra sütni, és megtaláltam a megoldást. Régi, jó ovális kacsasütőm teteje lett az én kenyérsütő formám. Nagyon szépen sül benne, és megtartja a formáját. Ebből a liszt mennyiségből 1,60-1,75 kg-os kenyér készül.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...