r
Nosalty Logó

Házi kolbász és szalámi

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jolán
Házi kolbász és szalámi
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3839 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 46063 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    196.2 g

Zsír

  • Összesen
    325.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14939.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2222 mg
  • Nátrium
    12020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    7639 micro
  • β-crypt
    1806 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5538 micro
Összesen 3839 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2354.9 g

Zsír

  • Összesen
    3900.7 g
  • Telített zsírsav
    1375 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1767 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    568 g
  • Koleszterin
    9900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179270 g
  • Cink
    223 mg
  • Szelén
    2093 mg
  • Kálcium
    2939 mg
  • Vas
    165 mg
  • Magnézium
    2907 mg
  • Foszfor
    26668 mg
  • Nátrium
    144246 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    144 mg

VÍZ

  • Összesen
    7956.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    9248 micro
  • B6 vitamin:
    65 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    134 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    1800 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    781 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    7207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    2086 micro
  • β-karotin
    91662 micro
  • β-crypt
    21667 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    66461 micro
Összesen 46063 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst és szalonnát jól összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, szegfűborsot, szerecsendiót. Jó alaposan összegyúrjuk. Ez kb. 20 percet vesz igénybe. Addig kell keverni, míg elválik a kezünktől.
  3. Most adjuk hozzá a pirospaprikát, és ezzel is alaposan átgyúrjuk.
  4. Rászórjuk a 1,5 ek cukort, és ezzel is átkeverjük.
  5. Tölthetjük. Ügyelni kell rá, hogy jó kemény legyen a szalámink és a kolbászunk!
  6. Töltés után célszerű tűvel megszúrni a levegős részeket, és fellógatva 1 napot hűvös, szellős helyen tárolni a füstölés előtt.
  7. A füstölést akác fűrészporral kell végezni.
  8. Kolbászt 2 napig, szalámit 3 napig tartjuk hideg füstön.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 115451
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Ajánló

"Kezdőknek is ajánljuk!"

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly készítettünk először kolbászt és szalámit. Előtte nagyon sokat kurkásztunk a neten... Hát volt mindenféle, de mi szerettünk volna egy kicsit "különlegesebbet", mint a bors, só, paprika, fokhagyma. Szerencsére van egy nagyszerű hentesünk, aki nagyon jól ledarálta a hozzávalókat, így már csak be kellett keverni. Azért döntöttünk a comb mellett, mert jobb hús, mint a lapocka. Nincsenek inak benne, ami minket kimondottan zavar egy kolbászban. Árban nem sokkal drágább, és "prémium" minőségű kolbászt, szalámit készítettünk belőle. A fűszerek pedig nagyon összehozták az ízeket, :-) Nehéz itt adagot írni... Hiszen ez az adag tavaszig kitart.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.