r
Nosalty Logó

Házi kifli Edit konyhájából

VnéEdit
Házi kifli Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

kenés

428
Kalória
11.6g
Fehérje
75.6g
Szénhidrát
7.4g
Zsír
15.8g
Víz
13.4g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

kenés

Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

kenés

Összesen 1707 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

kenés

Összesen 246 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3540.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    302.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1707 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk, 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a többi tejjel eldolgozzuk.
  2. Utoljára a langyos vajjal szép fényesre dagasztjuk. Enyhén lisztezett munkalapra tesszük. Két cipóra osztjuk.
  3. Kör alakúra kinyújtjuk, 4 cikkre vágjuk.
  4. A cikk felső felétől lefelé még vékonyabbra nyújtva feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük. 210 fokra melegítjük a sütőt.
  5. A sütő aljába egy edényben vagy tepsiben vizet teszünk. A kifliket lekenjük langyos tejjel, és 15 perc alatt megsütjük. A kifli kelesztést nem igényel, elég annyi, míg a sütő bemelegszik. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az interneten láttam, elkészítettem. Azóta már minden másnap. A boltinál sokkal finomabb.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek