Nosalty Logó

Házi ételízesítő sanila konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sanila
Házi ételízesítő sanila konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 304 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3042 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39550.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    38949 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3107 micro
  • β-karotin
    8617 micro
  • β-crypt
    147 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 304 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395509.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    2042 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    2928 mg
  • Nátrium
    389493 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.9 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    140 mg

VÍZ

  • Összesen
    4496.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8533 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    1618 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2970 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1562 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31073 micro
  • β-karotin
    86167 micro
  • β-crypt
    1469 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    11119 micro
Összesen 3042 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5366.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    1169 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk.
  2. Az összes zöldséget aprítógéppel összeaprítjuk, a petrezselymet és a zellerzöldet is (húsdarálóval is le lehet darálni).
  3. Hozzáöntjük a leaprított zöldségekhez az 1 kg sót. Levet enged, miközben üvegekbe töltjük kinyomjuk belőle a levét.
  4. Az üvegekbe jól belenyomkodjuk, majd ráöntünk egy kis olajat a tetejére, ez lezárja légmentesen a zöldséget, majd rátesszük az üveg tetejét, aztán mehet a polcra.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14791
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Receptkategóriák

Nagyon finom íze lesz tőle az ételnek! Olcsóbb, mint a boltban kapható ételízesítő, és sokkal finomabb! Ebből a mennyiségből 370 ml üveggel mérve 10 üveggel lett. A lestyán helyettesíthető szárítottal is. 

Hozzászólások

Debmo

Nagyon tetszik az ötlet. Csak annyi kérdésem lenne, hogy a polcon meddig áll el? Nyilván a só azért tartósít, de meddig? Ez biztos sokkal jobb, mint a bolti hamisított vackok. Köszi az ötletet.

sanila

Kedves Debmo! Nekem eddig még nem romlott meg. A só és az olaj tartósítja. Felbontás után h?t?ben tartom. Mi nagyon szeretjük, és sokkal jobb mint a bolti. :D

Törölt felhasználó

Ezt jégtartóba lehet rakni,lefagyasztva tárolva olyan lesz,mint a húsleves kocka...nagyon jó. :)

sanila

Jó ötlet! Köszönöm! Ki fogom próbálni! :D

Törölt felhasználó

Sokkal jobb,mint a bolti kocka,semmit nem veszít a zamatából a fagyasztás miatt.És kevesebb helyet is foglal a fagyóban,mint a polcokon. Egyszer?en fantörpikus....:)

Törölt felhasználó

De egyébként por állagot is tudunk készíteni bel?le.Elkészítjük leírás szerint,majd süt?ben kiszárítjuk, ha összeállt,akkor kézimixerrel vagy robotgéppel porrá daráljuk.

sanila

Köszönöm szépen! Még azt sem próbáltam, csak ezt a formáját, de megpróbálom úgy is, a tárolhatóság miatt biztos, hogy jobb!

Törölt felhasználó

Évek óta használom, a régi receptes lapcsokáin van ez a recept anyukámnak. Épp ma is porondon volt, a zöldésglevesemnek az istennek se volt íze, kicsit feltubóztam :)

Éva-Anyóca

köszi. Tényleg, meddig áll el így? Némi só kéne bele, akkor tán tovább. Köszönöm.:-O A boltitól akkor is ezerrel jobb. Éva-Anyóca

sanila

Kedves Évi! Van benne só 1 kg kell ehhez a mennyiséghez. A só tartósítja, nem szabad megromlania. Nekem eddig nem romlott meg, nem volt rá ideje :D. :)

Éva-Anyóca

Kedves sanila! Akkor rendben, ett?l tényleg nem kell több, és igazad van, ha van és ilyen összetev?kb?l, valószín?, hogy itt sem fog ideje lenni megromlani.:-O Szép napot és kellemes közelg? hétvégét kívánok, még nyárias lesz! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Ez a sózott zöldség korlátlan ideig eláll. Gyerekkoromban Anyukám minden ?sszel eltette, így télen egy levesbe 1-2 kanál bel?le és kész volt. Mi hagymát nem tettünk bele, de biztosan így is jó. Most, hogy nézegetem, hogy ti csináljátok, én is kedvet kaptam hozzá.

sziszi01

Szia! A ?sszel elkészítettem az ételízesít?t, kicsit kevesebb mennyiséggel,így nekem csak 3 üveg lett, nagyon jó. Eddig 1üveget kezdtem meg, de felbontás után - h?t?ben tárolom- elkezd penészedni, habár a tetején pótolom az olajat, lehet, hogy nem tettem bele elég sót? esetleg van ötleted mi lehet a probléma? köszi el?re Sziszi

sanila

Kedves Sziszi! Én nem tartom h?t?ben. Amit felbontok azt igen! Olajat nem szoktam pótolni rá. Szerintem a só mennyiséggel lehet gond mert az tartósitja, el vonja bel?le a vizet, nem lenne szabad penészednie. Ami még nem lett felbontva ès nincs baja tegyél még sót hozzá. Nem tudom mekkora mennyiségbol csinaltad de az osszmennyiseg 1/3 a kell hogy só legyen

sziszi01

Szia! köszi a választ! csak az penészedik amit felbontottam:-( a többihez teszek még sót! egyébként nagyon jó recept,az idén is fogok ilyet csinálni! :-) Sziszi

wagnei

Ez a recept nagyon finom ! most fogyott el az utolsó üveg ,az olajat kihagytam és a só mennyiségét kicsit megnöveltem ! Felbontás után h?t?ben tároltam ! kösz a receptet ! Isteni finom. Alig várom, hogy ebben az évben megismételhessem.

wagnei

A sót nem szabad sajnálni és akkor nem fog penészedni! Felbontás után h?t?ben kell tárolni!

vera69

Köszi a receptet! Jól sikerült. A változtatásom csak annyi volt, hogy a karfiol helyett 4-5 kelbimbót dobtam bele. A hagyományos sót nem tudok használni, tengeri sót nem mertem beletenni. Ekkor jött az ötlet: süt?ben, süt?papíron, vékonyan terítve megszárítottam (100 fokon, légkeveréssel, többszöri mozgatással). Legközelebb nyáron a napon próbálkozom. :)

nyilas1980

Ma elkészítettem az én kis ételízesít? adagomat :) Szenzációs illata és kinézete van, alig várom, hogy kipróbáljam. Nekem nagyon sok levet engedett, miután belekevertem a sót, így még pótoltam 1/4 kg-al. Épp ma vettem egy aprító gépet, kicsit meg is szenvedtem vele, mert a vörös hagymát, és a paprikát, lehetetlen volt vele aprítani, csak húsdarálón m?ködött a dolog. De megoldottam! ;)

sanila

Kedves Nyilas1980! Nekem is levet enged de ki nyomkodom bel?le. Örülök, hogy sikerült. Húsdarálón is teljesen jól m?ködik, úgy durvább lesz, de ugyanúgy felhasználható.

Törölt felhasználó

Kedves Sanila, az apritógép helyett lehet mondjuk turmixgépet használni? nagyon szeretném megcsinálni a vegetát :)

sanila

Kedves Babee5! A turmixgép az nem jó mert pépesít! próbáld akkor húsdarálón. Azzal kicsit durvább lesz de úgy is jó. Anyukám azzal szokta.

rfeher

Sziasztok! A mult evben elkeszitettem, nagyon jo! Egeszen idaig tartott ki. Felbontas utan hutoben kell tarolni. Nagyon koszi, most allok neki az ujabb adagnak!

sanila

Szia! Nagyon örülök hogy bevált a recept!

rfeher

Meg egy kerdes! Ti jodos vagy sima soval keveritek? Szinte alig van jodtalan so.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek