Nosalty Logó

Levespor házilag

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Moncsa
Levespor házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
60 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1608 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 33 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16765.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    16291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    997 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1461 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2604 micro
  • β-karotin
    10663 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    5066 micro
Összesen 134 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201183.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    2516 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    968 mg
  • Foszfor
    2069 mg
  • Nátrium
    195488 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    3209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11961 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1813 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17531 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2251 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31248 micro
  • β-karotin
    127955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7728 micro
  • Lut-zea
    60792 micro
Összesen 1608 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4312.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    4191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    670 micro
  • β-karotin
    2743 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 33 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk.
  2. Gyümölcscentrifugán vagy kézi darálón ledaráljuk.
  3. Ha centrifugát használtunk, akkor először a kinyert lében feloldjuk a sót, majd összeöntjük az előzőleg egy nagy edényben összekevert zöldség-szárazanyaggal. Ha kézi darálót, akkor - miután egyenletesen összekevertük a ledarált zöldségféléket -, alaposan elkeverjük benne a sót.
  4. Tepsi(k)ben alacsony hőfokon szárítjuk, amíg legalább annyi nedvesség elpárolog, hogy összeálljon a pép.
  5. Gyümölcsszárító géppel - vagy a kandallón, fűtőtesten, kinek mi áll rendelkezésére - teljesen kiszárítjuk.
  6. Kávédarálóval vagy egyéb nagy hatásfokú géppel porrá őröljük a fűszerkeveréket.
  7. Légmentesen zárható edényben tároljuk. A megadott mennyiségekből kb. 1 kg levesporunk lesz.
  • Sütés hőfoka: 60 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13956
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Ajánló

Használható szinte minden sós étel elkészítésénél. Mi már gyakorlatilag ezt a port használjuk só helyett is.

Receptkategóriák

Sajnos (vagy inkább szerencsére?) allergiás vagyok az ízfokozóra. Nagyon hiányoltam viszont egy univerzális ételízesítőt, amit napi szinten használhatok levesbe, sült húsok és egytálételek ízesítésére, szinte bármilyen ételt lehet vele főzni, gazdagabb lesz az ízvilága. Tény, hogy többnapos macera egy adag elkészítése (kevesebbel szerintem nem is érdemes kezdeni, munka szinte ugyanannyi fele ekkora mennyiséggel is), hogy a konyhánk olyan lesz, mint ahol bombát robbantottak, de megéri! A felsorolt mennyiségekből kb. egy évre elegendő adag készül, évente egyszer meg kibírható a rumli. Legalábbis ha a rokonok - ismerősök ki nem fosztanak minket a tartalékainkból. :) A recept ízlés szerint megváltoztatható, ezt a saját szájam íze szerint állítottam össze.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tuti h elkészítem nyáron a zöldségeimb?l :) És te mit ajánlasz hozzá? A pasztinák/paszternák a jobb vagy az igazi fehérrépa? Csak mert mindkett?t szoktam ültetni :)

Moncsa

Huuu, most megfogtal. En ugy tudtam, hogy a ketto ugyanaz... Idezek a wikipediabol: "A pasztinák (Pastinaca sativa) a sárgarépával (Daucus carota subsp. sativus) rokon, Európában ?shonos gyökérzöldség. [...] Népies nevei: fehérrépa, peszternák, paszternák, olaszrépa, latin nevéb?l pasztinák, helytelenül édesgyökér-nek is nevezik." (amugy itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pasztin%C3%A1k) Mivel nalunk agyagos a talaj, es a repafelek egy istennek sem akarnak noni, egy bacsitol szoktam venni, o pasztinakkent arulja, izre meg edes :) Sztem azt tegyel bele, amit jobban szeretsz levesben, de fele-fele aranyban is rakhatod, ugy a biztos ;) De, mint irtam, a recept nem szentiras, tehetsz bele fel-fel kilo pasztinakot es feherrepat is akar. Hogy eloszlassam a kodot, megkoszonnem, ha kuldenel a feherreparol (mmint amit a pasztinakon kivul ultetni szoktal) vmi linket, vagy legalabb egy latin nevet, hogy utana tudjak nezni, mi a kulonbseg :)) Elore is koszonom!

palice

Szia MOncsa! Tudom,hogy nem nekem szolt,de talan erre gondoltal : http://hu.wikipedia.org/wiki/Petrezselyem 100% a petrezselyemgyoker es a pasztinak nem ugyanaz!!! Bocs,hogy belekotyogtam :) Udv,Alice

Moncsa

Hali :) Nem is mondtam, hogy a pasztinak es a petrezselyemgyoker ugyanaz :) A pasztinak es a feherrepa, az igen. Kesz kavalkad lett itt az elnevezesekbol :)))

köleskása

Kedves Moncsa! A receptben nem elírás a 100 deka petrezselyemgyökér? Mert az egy kiló. Vagy tényleg ennyi kell?

Moncsa

Bocsi. Szoval ide valasz. Szia! Nem eliras, tenyleg egy kg. kell belole. Nem tudom, hogy lett a kilobol 100 deka (biztos, amikor megujult a NoSalty :)), mindjart javitom.

Moncsa

Na, latom mar, mi a gond. A petrezselyemgyoker, mint hozzavalo nem letezik az adatbazisban, es a mennyisegeket a petrezselyem leveles resze alapjan allapitottak meg - igy nincs olyan opcio, hogy "kg". Kezzel sem javithato sajnos. Hogy a gyoker reszrol van szo, azt is csak a megjegyzesbe lehet beirni. Meg azert probalkozom :)

Miss Lemon

Kedves Moncsa! A petrezselyemgyökér fehérrépa néven szerepel az adatbázisunkban, a pasztinák pedig egy másik gyökérzöldséget jelöl: http://www.nosalty.hu/alapanyag/leiras/pasztinak Szép napot! Kata

Törölt felhasználó

Így vaqn. A wiki zserint én hívom helytelenül fehérrépának, helyesen petrezselyemgyökér :D http://hu.wikipedia.org/wiki/Pasztin%C3%A1k http://hu.wikipedia.org/wiki/Petrezselyem

Moncsa

Na, akkor megoldodott a talany :))

kisQkta

candyqueen, a pasztinák az igazi fehérrépa, a petrezselyem gyökerét csak a köznyelvben hívják fehérrépának, de az hibás megfogalmazás :)

Törölt felhasználó

Én úgy tudom, h a petrezselyem gyökere a fehérrépa, a pasztinák meg igazából a sárgarépával rokon. De mindjárt utánanézek. http://usubufood.blog.hu/2010/11/02/pasztinak_vagy_inkabb_paszternak És igazából én utálom a paszternákot, mert meg?rjít az édeskés íze :) Szóval nálam fehérrépa lesz :)

andora22

Hát ez fantasztikus! Pá sárga szín? sós valamik! Ezt KI KELL próbálni!

Moncsa

Bizony :) Hihetetlen, de meg az un. BIO-porokban is van mindenfele... Olaj (mi a fenet keres a levesporban zsiradek?!), kulonbozo szinezekek... es legjobb esetben is a zoldsegtartalma 8%.... Ennek meg szarazon is a fele tiszta zoldseg :) Nem is kell az etelbe sok, levesbe kb. 1 evokanal, meg meg egyszer ennyi so. Tenyleg hosszadalmas az eloallitasa (csak a zoldsegtisztitasra szamoljatok 2-3 orat), de tenyleg megeri! :)

andora22

Darálva, lesózva, üvegben elrakva szoktunk készíteni, de por formájában csak kisebb helyet foglal. És ez egy panellakásban nagy el?ny ;-))

Moncsa

Igen-igen, az eredeti otlet egy ilyen dunsztos recepttol szarmazik ;) De ugy szerintem sem praktikus, ugyhogy tovabbfejlesztettem a dolgot :p Nem beszelve arrol, hogy szerintem a "szavatossagat" is tovabb megorzi, mint nedves formaban. A legrosszabb, ami tortenhet, hogy a levego paratartalmat kicsit magaba szivja, es egyhen sotetebb, narancsosabb szint kap - de attol meg nem romlik meg, az ize ugyanolyan :) Kb. 2 l-es befottesuvegben elfer az egy kilo.

andora22

Kihasználva a remek nyári id?t már hetek óta szárítgatom a zöldelékeket (52 m2-n nem kis teljesítmény ;-)) Ezt tervezem ajándékba is néhány kedves ismer?sömnek (pszt! titok) Na és persze anyuéknak, ... talán marad nekünk is. Köszi az ötletet. Egyébként szárítás után darálom-porítom csak és utána jöhet a só (meg lestyán).

Éva-Anyóca

Moncsa! Nagyon köszönöm, ezek után, a tavaszt még jobban várom, beszerzem ezen finom zöldségek magjait , ültetem, és el is fogom készíteni ezt a keveréket, ételízesít?t, mert az ízfokozó és minden más nem hiányzik....:-(( -de valahogy igazad van, az az egyben való kanalas ízesítés igen. Köszönöm Neked.:-))) Éva-Anyóca

Moncsa

Nagyon szivesen :)))) Nem hittem volna, hogy ez a recept ekkora nepszerusegnek orvend majd! Mindenesetre nagyon orulok, hogy ilyen sokan vagytok, akik nem sajnaltok idot-energiat, hogy egeszsegesebben eljetek ;) Tokjo. Komolyan :)

Éva-Anyóca

Kedves Moncsa! Azt be kell látni, hogy ami jó, az jó,:-)) - és ha még hozzá finom is, és tudom mi van benne, akkor f?leg!! :-))) És aztán el?ttünk a lehet?ség, hogy csuda jó ételeket tudjunk , ezen finom ételízesít? alapból ízesíteni, f?zni-sütni.:-))))) Szép napot és hetet kívánok! Éva-Anyóca

Moncsa

Kedves Eva, ujfent koszonom a kedves szavakat, nagyon jol esnek. Bizony, pontosan igy van, ahogy irod :) Szep napot neked es minden szorgos szakacsnak, Moncsa

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én tennék bele lestyánt és akkor szerintem teljesebb ízt kapnék, de majd természetesen ha már minden hozzávaló meglelhet? lesz a kertemben!

Moncsa

Kedves Maria! Koszonjuk az otletet, nagyon jo! Mint irtam is, nem kotelezo pontosan kovetni a receptet, ez inkabb iranyado, mint szentiras ;) Kiprobalom lestyannal is.

Törölt felhasználó

Szerintem ez lesz az els? tesztje az aszalómnak. Tetszik!

Moncsa

Nem fogsz csalodni ;) Sok sikert, jo fozocskezest!

Chris71

Sziasztok! Barátn?mmel mi is elkészítjük, hasonló alapanyagokból, csak a hagymák nincsenek benne, de mi a sózás után bef?ttes üvegekbe töltjük. Így is eláll, még h?t?be sem kell tárolni, de a fény védett tárolás kell, mert különben kifakul. Bár nem a szárítás a legnagyobb pepecselés vele. :) DE jó a recept és jöv?re én is kipróbálom. Köszönöm!

Moncsa

Bizony, nem a szaritas a legnagyobb pepecseles :) Az csak a leghosszabb :p Cserebe belefersz utana 1 befottesuvegbe :p

nyihaj

Sziasztok! Nem tudom más is nekiállt-e... Leírom a tapasztalataimat: zöldségb?l nagyjából a megadott mennyiséget vettem, csak a f?zési szokásainknak, ízlésünknek megfelel?en arányítottam. A 10 éves lányommal pucoltuk, késes aprítóval aprítottuk, szerintem cakk-pakk 1,5 óra alatt megvoltunk vele. 2 nagytepsibe terítettem szét a zöldséget és 4 óra hosszát csücsült a süt?ben. Nagyon nedves volt a massza még ekkor is. Immár az 5. napja szárad a napon + amikor sütök vmit, utána megy a meleg süt?be. Lassan kezd felcsillanni a remény, hogy esetleg-talán kiszárad végre! (bár 1-2 nap még biztos kell neki) Bevallom, így - ezzel a módszerrel én még egyszer tuti nem állok neki! Engem zavar a mindent átható zöldségszag, lakásban, süt?ben... Pakolászom folyton azt a két tepsit, ha sütök, akkor vmibe át kell pakolnom, majd vissza :s Be kell szereznem egy aszalót! Anélkül el nem kezdeném! Ez persze nem a recept hibája, csak azért írom, h. aki nekiáll, az hosszú-hosszú száradási id?vel számoljon! Komolyan, a birsalmasajtnak nem kell ennyi, hogy kiszáradjon!!! Most tepsiben készül? szilvalekvárt csinálok, hogy egy alapos süt?takarítás után a zöldségszag véééégre elt?njön a süt?mb?l! :-D Szuper az ötlet és a recept is, de én aszaló nélkül még egyszer soha... Hajni

Moncsa

Szia, Hajni :) Gratulalok a kitartasodhoz, meg a batorsaghoz, hogy nekialltal :) Nem veletlenul irtam, hogy tobb napos macera a szaritas... En 2 napig szaritottam legkevereses sutoben 3 tepsit 60 fokon, reggeltol estig (ez kb. 24 ora osszesen), mire osszeallt annyira, hogy fel lehessen kupacolni a szaritora. Szaritoval meg tovabbi 3 nap, es folyamatosan figyelni kell, mert nem egyenletesen szarad. Ha nem figyel oda az ember, a szele megeghet, mig a kozepe meg ragacsos. Elokeszites-szaritas-szarazanyag orlessel egyutt kb. egy het munka, bizony. Vigasztaljon a tudat, hogy evente egyszer kell elszenvedni csak :))

nyihaj

Szia Moncsa! Hááát, vhogy a leírásból nem jött át nekem, hogy ennyi id? a szárítás... pár nap gondoltam, oké! De egy hét biztos lesz, mire teljesen megszárad. H??,engem uram ki?zne a világból, ha ennyit menne a süt? zöldségszárítás miatt :-DD Nagyméret? tepsim sajnos csak kett? van, ezért kénytelen voltam ennyivel beérni. Napközben forgatom, kevergetem én is, mert a széle jobban szárad. Sebaj, egyszer csak elkészül! :)) Khm, biztos nem lesz elég egy évre... nagycsalád vagyunk, sokgyerekkel :) és biztos hogy a sógorn?mnek is viszek, ? elég sok mindenre allergiás :( De jöv?re okosabb leszek! Épp házilag kivitelezhet? aszalókat nézegettem a neten, jöv?re majd azzal! :-DDD Tényleg csak az vigasztal, hogy ez tiszta zöldség, adalékanyagmentes sóval - vszín?leg kevesebb is kell majd egyszerre bel?le, mint a boltiakból. Üdv, Hajni :)

Moncsa

Nem mertem konkretat irni, mert nagyon eszkozfuggo, meddig kell szaritani. Minden nelkul akar ket het is, kandallon, profi felszerelessel 3 nap alatt megvan. Neked van robotgeped, 2 ora alatt megvolt a pep - de vajon mennyit vacakoltal volna diodaraloval? :D Ha nagy a csalad, csinalhattal volna dupla adagot :D Najo nem, azert eleg eros izu, jol gondolod, nem kell belole sok. Gondolj bele, a bolti levesporoknak altalaban kevesebb, mint 10%-a zoldseg, ennek meg 50 :) Levesbe (5-6 L) kb. 1 teaskanalnyit teszek, meg izles szerint sot. Ennyi boven eleg. Aszalot mar en is nezegettem neked, emlekszem, hogy lattam egy nagyon egyszeru-nagyon jot! Magunknak is meg akarjuk csinalni. De nem talalom egy istennek se, most varom haza a zembort, valoszinuleg az o bongeszojeben van elmentve a link. Ha megtalalom (HA megtalalom...), kuldom neked is :)

nyihaj

Szia Moncsa! Jelentem, csütörtökön befejez?dött a project! Majd 1 kg a végeredmény :) Egyéb lehet?ség híján a késes aprítóval porítottam a cuccot, majd átszitáltam és a darabosabb részeket még 2x átdaráltam. Mindenhol szállt a finom levespor :-D Késes aprítóból egy multi gépem van (habot is ver + merül?mixer kombináció) Tes.o saját márkás, tavasszal 3500,-ért adták akcióban. Ennél többet nem is igen ér, borzalmas hangja van, de már többszörösen megszolgálta az árát. Igen, diódaráló... az húzós meló lehetett :O Aszalóból a sörösdoboz-kollektorosat néztem, egyenl?re merev ellenállás váltottam ki vele, de jöv? nyárig megpuhítom azembert :))

Moncsa

Szia, Hajni! A guta kerulget 3 napja, mert ugy latszik, egyikunk sem mentette el a tutijo szarito tervet :( Talaltam egy hasonlot, angol leirassal, ha az neked jo. (http://makeprojects.com/Project/Solar-Food-Dryer/707/1#.UDDv-cZlTNh). A sorosdobozosat en is lattam, de sztem agyon van bonyolitva, ez egyszerubb. Gratulalok amugy a kesz levesporhoz ;) Fogyasszatok egeszseggel. Multi gep 3500-ert ingyen volt, a mienk Gorenje, es ne akard tudni az arat :D Poritani amugy nem a nagy geppel, hanem a kicsi kavedaraloval szoktam; igaz, maceras, mert egyszerre csak nagyon keves fer bele, de legalabb nem kell szitalni (es beteriteni a konyhat levesporral :D) Kezi daralot ne is emlegesd, 4,5 oran at daraltunk felvaltva emborrel, a vegen azt hittem, leszakad a karom. Aszalora visszaterve, ha erdekel, azert megprobalhatom diohejban leirni (emlekezetbol), hogy kell csinalni (de azt nem ide, inkabb mailben, ha kapok cimet). Tovabbi szep napot, ne suljetek meg ;) Moncsa

Törölt felhasználó

Én épp a múlt héten készítettem el, bár a receptet máshonnan kaptam, de az elkészítés ugyanez volt. Tepsin szétterítve kitettem az erkélyre, és két nap alatt csontszárazra száradt. Többször átforgattam, és kész. A nyers masszát kóstolva kicsit sósnak találtam (a saját receptemet), de megszárítva, ledarálva már nem az. Isteni, soha többet nem veszek bolti ételízesít?t!!!

czihatildi

Sziasztok! Most kell elkészíteni ezt a finom ételízesít?t. szel?s napos helyen kell szárítani. 2nap alatt meg is szárad. Több tálcára raktam és többször át kevertem . kávédarálóval ledaráltam és üvegben tárolom . Megérte a fáradságot . teljesen adalék ,és STB mentes és ízletes is.bátran használom só helyet mindenbe. köszönöm a receptet.

Moncsa

Kedves Ildi! Orulok, hogy izlik! Okosan csinaltad, en is most szaritok mindent a napon, paradicsomot, fuget... Sajnos a levesporba valok meg "ernek" a kertben, ugyhogy kenytelen vagyok varni, pedig - ahogy megallapitottad - most lenne idealis ido szaritasra. Jo etvagyat hozza! :) Moncsa

czihatildi

Kedves MOncsa! Ma nekiláttam megint egy adag készítéséhez kihasználva az id?járást. Annyit változtattam a recepten ,hogy tettem hozzá egy csokor lestyánt nem tudom ismered-e ? Így majdnem olyan íz? mint a bolti csak ebb?l hiányzik az a sok adalék ami káros a szervezetünkre.Az egészségünk érdekében mindent meg kell tenni, meg ér minden fáradtságot . Szia Ildi

Moncsa

Igen, mar ajanlottak lentebb a lestyant :) Majd amikor aktualis lesz, csinalok egy resz lestyanosat, meg egy reszt anelkul, es tesztelunk :))

Törölt felhasználó

Ez a recept úgy tökéletes ahogy van! Macerás az elkészítése de megéri! Idén dupla adagot csinálok, a tavalyiból nem sok maradt nekem, mert anyukám elkérte. Beszereztem egy aszalógépet is, mert egy örökkévalóság kivárni mire megszárad. Nekem is a kávédarálós aprítás vált be, igaz egyszerre kisebb mennyiség darálható, de ez nem baj. Nagyon köszönöm, hogy ezt a receptet megosztottad, mert ez a por állandó lakója lesz a f?szerpolcomnak.

Moncsa

Kedves Plia, nagyon szepen koszonom a kedves szavakat, orulok, hogy izlik :) Igen, a kavedaralo apritja csak porra, nekem sem sikerult massal (pedig probalkoztam, hogy ne kelljen annyit porolni meg rakosgatni, de nem lett ugyanaz az eredmeny, csak at kellett daralni kavedaraloval megis). Igen, mi is csak elso evben keszitettunk 1 kg-t, de olyan sikere volt, hogy azota 2 kg alatt neki sem allok. Nagyon jo amugy ajandeknak is, helyes kis diszcsomagolasban - eddig meg mindenki nagyon orult neki :) Tul sokat nem tudsz belole csinalni ;)

Moncsa

Szia! Nem eliras, tenyleg egy kg. kell belole. Nem tudom, hogy lett a kilobol 100 deka (biztos, amikor megujult a NoSalty :)), mindjart javitom.

Moncsa

Kedves Kata! Nagyon orulok, hogy eszrevettetek a hibat, leven a feherrepa a pasztinak nepies neve (forras: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pasztin%C3%A1k), es a petrezselyemgyokeret tevesen nevezik feherrepanak (http://hu.wikipedia.org/wiki/Petrezselyem) - mar korabban is volt ebbol felreertes (ld. hozzaszolasok). Amit kijavitjak az adatbazisban, pontositom en is a receptet. Neked is szep napot! Moncsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek