Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi durumtészta napraforgómaggal fekete olívával

Házi durumtészta napraforgómaggal fekete olívával
Házi durumtészta napraforgómaggal fekete olívával
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos csak most jöttem rá, hogy tésztát készíteni mennyire egyszerű, és mennyi variációs lehetőség rejlik benne. Az ilyen erősebb ízű tésztákhoz nem is kell szinte semmi, csak egy kis olaj, meg pár szem akármi. (mondjuk én a sima házi tésztát is szívesen megeszem csak úgy vajjal :) 

hozzávalók / 2 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az olívát a lehető legapróbb darabokra vágjuk. Összekeverjük a liszttel, őrölt napraforgómaggal, sóval, majd a vizet apránként hozzáadva kemény tésztává gyúrjuk. (ha kell, tehetünk hozzá egy kis olajat)
  2. Fél órát pihentetjük hűtőben.
  3. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és kissé száradni hagyjuk így. Tetszőlegesen feldaraboljuk, majd lobogó vízben pár perc alatt megfőzzük.

Feltét

  1. Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben. Megpirítjuk rajta a tök-, napraforgómagot, fokhagymát, felaprított szárított paradicsomot, olajbogyót, majd a tésztával és a bazsalikommal együtt hirtelen összesütjük.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

napraforgós tészta, tészta durumlisztből, napraforgómagos tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-11-24 23:41

Szerintem is kínzás éhesen olvasni-nézegetni, mert NAGYON guszta!! Úgy örülök, hogy bíztattalak, mert látom, hogy gyakran gyúrsz :)) igen eredeti összeállítás ez is Zilka! Köszi a megosztást, puszillak, Torma :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-11-26 19:44

Szia Torma! Hát még én hogy örülök, hogy biztattál :))) Én idióta eddig horribilis áron vásároltam a friss tésztát...igaz, nagyon-nagyon finom volt, és az olasz fiú meg is van már sértődve, hogy már csak ebédelni járok hozzá néha, de hát ilyen az élet! puszi, Zilka

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-11-24 12:22

Hú Zilka ebéd előtt ilyesmit olvasni. olyan éhes lettem. Ezt nagyon szívesen megkóstolnám most. Nagyon finom lehetett. Szuper recept. Gratulálok hozzá.
Üdv: Évi néni

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-11-26 19:46

Köszi szépen Évi néni! Igaziból tőled lestem a legtöbb ötletet, Torma meg sokat buzdított, na meg az első kovászos tésztát is tőle tanultam, ami igazán meghozta a kedvem. Úgyhogy örök hála mindkettőtöknek! Üdv, Zilka

741
finomliszt 20 dkg
napraforgómag 50 g
víz 100 ml
1 kávéskanál
fekete olajbogyó 2 db
tökmag 1 ek
napraforgómag 1 ek
szárított paradicsom 4 db
fekete olajbogyó 5 dkg
olívaolaj 3 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd