Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás gyúrt durumtészta

Medvehagymás gyúrt durumtészta
Medvehagymás gyúrt durumtészta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a medvehagymát, ezért a lehető legtöbbféleképpen próbálom felhasználni tavasszal. A tésztát különféle alakban formázhatjuk, és elég hozzá valami nagyon egyszerű szósz, vagy csak vaj és sajt. Ha ilyen masniformában készítem, a szaggatás után megmaradt tésztát általában kis csipetkékké sodrom, kiszárítom, és levesbetétként használom később. Nagyon finom tavaszi zöldséglevesekben.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát leturmixoljuk a vízzel.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a medvehagymás vizet, és kemény, de formázható tésztává gyúrjuk. Ha kell, még egy kevés vizet adhatunk hozzá.
  3. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  4. Vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges alakban feldaraboljuk, és formázzuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 810
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

medvehagymás masni tészta, házi tészta, zöld masni tészta házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

362
medvehagyma 0.5 csokor
víz 80 ml
durumliszt 20 dkg
1 teáskanál