r
Nosalty Logó

Házi tagliatelle

Nosalty
Házi tagliatelle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

263
Kalória
9.5g
Fehérje
47.9g
Szénhidrát
2.9g
Zsír
25.9g
Víz
90g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
258.3mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 263 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 1048 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet sima felületre halomba szórjuk vagy szitáljuk. A közepébe egy mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. (Fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek. Ha nem vettük ki előre a hűtőből, akkor langyos vízzel alaposan mossuk át.)
  2. A tojásokat egy villával kicsit felverjük, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a liszttel, majd alaposan gyúrni kezdjük. Az elején úgy tűnhet kevés a liszt, de a folyamatos gyúrás és dagasztás során 5-10 perc alatt összeáll. Ha nem vagy biztos abban, hogy tudsz-e tésztát dagasztani, akkor nyugodtan nézz utána, én is úgy csináltam. A cél, hogy egy homogén, rugalmas tésztát kapjunk, kb. 5-10 perc tényleg elég hozzá. Lefóliázzuk, és betesszük a hűtőbe 30 percre pihenni.
  3. Egy belisztezett nyújtódeszkán téglalapot nyújtunk a tésztából, ami kb. 1,5 mm vékony kell legyen, közben lisztezhetünk. A kinyújtott tésztát végül beszórjuk egy kis rétesliszttel. A keskenyebbik felénél kezdve elkezdjük behajtogatni a tészta felső részét a közepe felé. Ezt azután megcsináljuk a tészta alsó felével is.
  4. A kinyújtott tésztát egy pizzavágóval vagy késsel 0,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat ezután felvesszük a munkalapról és kihajtogatjuk. Ha ügyesen dolgoztunk, akkor kb. 30-40 cm hosszú csíkokat kell kapjunk. A csíkokat finoman összekeverjük, és visszatesszük a munkalapra. A tészták tetejét is meghintjük liszttel.1 órán át szárítjuk.
  5. Felteszünk vizet forrni. Ha a víz forr, akkor közvetlenül a tészta belerakása előtt alaposan sózzuk meg a vizet. Kb. 5 perc kell neki, és fogadjatok le egy tippet: Ha kész, ne öblítsétek le hideg vízzel, inkább a forró vízből egyből tegyétek át a szószba. Ha még frissen-melegen keveritek össze vele, sokkal ízletesebb lesz a végeredmény.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p

Tésztagép nélkül is lehet vékony, szép és ízletes tagliatelle-t csinálni. Megéri kipróbálni!

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...