Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres tortiglioni

Zöldfűszeres tortiglioni
Zöldfűszeres tortiglioni
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az anyák napja, én pedig itthon ülök egyedül, mert a férjem dolgozik, a fiam versenyen van. Mit lehet ilyenkor csinálni, amikor már sétáltam, pihentem. Hát tésztát. Igazán nem is erre készültem, hanem különböző alakú lasagne lapokat készítettem. A tésztákról való egyik beszélgetésünkkor Tormának ígértem, hogy előásom a nagypapám csigatészta készítő szerkentyűjét. Ki is próbáltam, de nagyon finoman rovátkolt, így nem bajlódtam vele külön, hanem csak felcsavartam gyorsan a rövidke csőtésztákat. Valóban gyorsan megy, ha az ember elkészített már néhányat, és kezében érzi a dolgot. Az illat közben igen nagy étvágyat csinált. Készítettem még bucatinit, vékony rövid csőtésztát, amit valami szeletelő, kb. 0,5 cm vastag fémnyelére csavartam. Ebből a mennyiségből készült 9 lap, 20x13 cm-es téglalap alakú, 9 lap, 15 cm átmérőjű kör alakú lasagne, egy adag tortiglioni és egy adag bucatini. Az egészet elkészítettem háromnegyed óra alatt. Ezek után újra csak mindenkit biztatni tudok a házi tészta készítésére.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat késes aprítóba téve összegyúrjuk. A vizet csak fokozatosan adjuk hozzá, mert a mennyisége függ a tojások méretétől és a liszt állapotától is. Ruganyos, de elég kemény tésztát kell kapjunk.
  2. Az összegyúrt tésztát folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A pihentetett tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságú, kb 8-10 cm szélességű téglalappá. Egy ceruzát, fakanál nyelét segítségül véve a tésztát feltekerjük rá, és ahol összeér, ráhagyva 1 mm-t, éles késsel elvágjuk a tésztát. Sodrunk rajta egyet, hogy a széle összeragadjon, és vigyázva lehúzzuk az eszközről.
  4. A tésztákat sorba rakjuk szikkadni, vagy akár frissiben meg is főzhetjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 621
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

házi tészta, olasz házi tészta, zöldfűszeres házi tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dolimon
dolimon Mon, 2013-05-20 09:51

Kedves Éva néni!

Most találtam rá a receptedre, de nincs itthon durum lisztem. Szerinted érdemes sima lisztből is megpróbálnom? Köszönöm előre is a válaszodat!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-05-20 19:34

Simán elkészítheted sima lisztből. Én a nyújtásnál viszont rétesliszttel nyújtom. Üdv: Évi néni

dolimon
dolimon Fri, 2013-05-24 21:08

Jajjj de jó, azóta sem szereztem be :) Holnap el is készítem! Köszönöm!
u.i.: van valami szósz tipped mellé?

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-05-14 06:28

Jaj, de szép kis zoldfuszeresek!!! Jol eljátszogattál, nem mondom! FINOMAK a házi tészták!!!
Igen, megjöttem, megint elgurultunk egy hétre; most a hegyekbe, patak mellé..jó volt :)T

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-05-09 23:30

Évi néni!

Ezt azonnal mentem, mindjárt vége itt mindkét gyerekem sulis őrületének,- ez a csoda tészta ételed, azonnal megfogott, nem lehet, hogy ne készítsem el, nagyon hamar, amint tudom, köszönöm szépen Neked ezt az ötletet. .D
Szép pihenős-sötős-főzős hétvégét!
Éva-Anyóca

245
durumliszt 35 dkg
tojás 2 db
víz 0.8 dl
1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
zöldfűszer 6 ek