r
Nosalty Logó

Házi diabetikus tönkölykenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NovakAndi
Házi diabetikus tönkölykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 523 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2089 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2306.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 523 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9224.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    1545 mg
  • Nátrium
    6834 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 2089 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fenti hozzávalókat a leírás sorrendjében a kenyérsütőgépbe tesszük, majd elindítjuk rajta a dagasztóprogramot.
  2. A kész tésztát átgyúrjuk, formázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  3. Letakarva kb. 1 órát pihentetjük, hogy még tovább keljen, eközben előmelegítjük a sütőt.
  4. A pihentetést követően mehet is a sütőbe, ahol kb.10 percig teljes lángon sütjük (200 fok), majd levesszük közepes lángra (kb. 150 fok), és további 10-15 perc alatt készre sütjük. Kb. 5 perccel a vége előtt légkeverésesre kapcsoljuk a sütőt.
  5. Amint kész kivesszük, vízzel lepermetezzük, majd tiszta textilruhával letakarva hagyjuk kihűlni. Ezután nylonzacskóban tároljuk, amíg el nem fogy.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 28596
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi diabetikus tönkölykenyér
NovakAndi 48 recept

Folyamatosan keresem a jó kenyér recepteket, ez most egy olyan, amelyiket egy kedves barátomnál kóstoltam és nagyon ízlett. Én annyi különbséggel vettem át a receptet, hogy fehérliszt helyett tönköllyel és diabetikus liszttel készítem. Így is nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek