Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói galuska torta Florától

Somlói galuska torta Florától
Somlói galuska torta Florától
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először a kisfiam születésnapjára készítettem el, és nagyon ízlett!

hozzávalók / 12 adag

Torta lapok

Krém

Csokiöntet

Locsoláshoz

Krémre

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat egy mérőkancsóba rakjuk, felöntjük 1,5 dl vízzel, hogy 6 dl legyen összesen.
  2. Egy tálba öntjük, hozzá tesszük a cukrot, és habosra felverjük.
  3. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd beletesszük a tojásba, és 1,5 dl vízzel lazítjuk. Nem muszáj bele az összes víz, a tésztától függ.
  4. A tésztát háromfelé mérjük, lesz egy sima lap, a következőbe belekavarjuk az 1 ek kakaóport, a harmadikba a 2 ek darált diót.
    A tésztákat 26 cm-es kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük (tűpróba).
  5. A vanília krémhez 8 dl tejet a vaníliás cukorral kis lángon melegíteni kezdjük, közben a cukorral összekevert lisztet simára és kicsit habosra keverjük a tojássárgákkal. Hozzáöntjük a megmaradt 2 dl tejet, végül belekeverjük a melegedő tejbe. Kevergetve forrásig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  6. A csokoládé öntethez a kakaóport és a cukrot egy edénybe öntjük, és hozzáadunk annyi vizet, hogy simára tudjuk keverni vele. Ezután lassú tűzön forrásig melegítjük, majd a tűzről levéve hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
  7. Összeállításhoz a tortaformába tesszük a sima piskótát, meglocsoljuk a rum harmadával, rákenjük a krém harmadát, rászórjuk a durvára vágott diót és a mazsola felét, ráöntjük a csokoládéöntet felét. Erre kerül rá a kakaós piskótalap. Ezt is meglocsoljuk a rummal, jön rá a krém, a darált dió, a mazsola, a csokoládé öntet. Erre kerül rá a diós piskótalap, ezt is meglocsoljuk rummal, a krémmel lekenjük.
  8. Ezután egy éjszakát hűtőszekrénybe tesszük. Ha valaki már nem nagyon szeretné díszítgetni, az tehet rá szintén diót, mazsolát, tejszínhab és csokoládé öntetet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Flora1205

Mióta szakács: 2013.08.10.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

torta somlóiból, somlóiból készült torta, mazsolás vaníliás torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

518
tojás 7 db
víz 1.5 dl
cukor 22.5 dkg
finomliszt 37.5 dkg
sütőpor 1 tk
cukrozatlan kakaópor 1 ek
dió 2 g
tej 1 l
tojássárgája 8 db
cukor 4 ek
finomliszt 8 dkg
vaníliás cukor 4 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 ek
cukor 2 dkg
rum 1 dl
dió 15 dkg
mazsola 15 dkg