r
Nosalty Logó

Somlói galuska torta Florától

Flora1205
Somlói galuska torta Florától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Torta lapok

Krém

Csokiöntet

Locsoláshoz

Krémre

524
Kalória
15.4g
Fehérje
74.6g
Szénhidrát
17.2g
Zsír
53.6g
Víz
249.7g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
39.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Torta lapok

Krém

Csokiöntet

Locsoláshoz

Krémre

Összesen 524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Torta lapok

Krém

Csokiöntet

Locsoláshoz

Krémre

Összesen 6285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Torta lapok

Krém

Csokiöntet

Locsoláshoz

Krémre

Összesen 213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    206.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7651.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    2078 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    3103 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    895.4 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    643.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    627 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    2438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3573 micro
Összesen 6285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Torta lapok

  1. A piskótához a tojásokat egy mérőkancsóba rakjuk, felöntjük1,5 dl vízzel, hogy 6 dl legyen összesen.
  2. Egy tálba öntjük, hozzá tesszüka cukrot, és habosra felverjük.
  3. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd beletesszüka tojásba, és 1,5 dl vízzel lazítjuk. Nem muszájbele az összes víz, a tésztától függ.
  4. A tésztát háromfelé mérjük, lesz egy sima lap, a következőbe belekavarjukaz 1 ek kakaóport, a harmadikba a 2 ek darált diót.
  5. A tésztákat 26 cm-eskivajazott és lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük (tűpróba).
  6. A vanília krémhez 8 dl tejet a vaníliás cukorral kis lángon melegíteni kezdjük, közben a cukorral összekevert lisztet simára és kicsit habosra keverjük a tojássárgákkal. Hozzáöntjük a megmaradt 2 dl tejet, végül belekeverjük a melegedő tejbe. Kevergetve forrásig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A csokoládé öntethez a kakaóport és a cukrot egy edénybe öntjük, és hozzáadunk annyi vizet, hogy simára tudjuk keverni vele. Ezután lassú tűzön forrásig melegítjük, majd a tűzről levéve hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
  8. Összeállításhoz a tortaformába tesszük a sima piskótát, meglocsoljuk a rum harmadával, rákenjük a krém harmadát, rászórjuk a durvára vágott diót és a mazsola felét, ráöntjük a csokoládéöntet felét. Erre kerül rá a kakaós piskótalap. Ezt is meglocsoljuk a rummal, jön rá a krém, a darált dió, a mazsola, a csokoládé öntet. Erre kerül rá a diós piskótalap, ezt is meglocsoljuk rummal, a krémmel lekenjük.
  9. Ezután egy éjszakát hűtőszekrénybe tesszük. Ha valaki már nem nagyon szeretné díszítgetni, az tehet rá szintén diót, mazsolát, tejszínhab és csokoládé öntetet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Először a kisfiam születésnapjára készítettem el, és nagyon ízlett!

Nosalty stories

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek