Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Havas kekszek

Havas kekszek
Havas kekszek
38 perc / előkészület: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy gondolom nem kell reklámot csinálni a tartósítókkal agyontömködött üzleti keksz-micsodákkal szemben egy kis házilag elkészített finomságnak. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll, ha megéri.

hozzávalók / 6 adag

A száraz hozzávalók

A nedves hozzávalók

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük a nedves hozzávalókat a porcukor kivételével.
  2. Az aszalt gyümölcsöt és a diót darabosra vágva, törve adjuk hozzá.
  3. Felolvasztjuk a vajat, hozzákevejük a mézet, tejet, langyosan beleteszünk egy elhabart tojást.
  4. Hozzáadjuk a száraz keverékhez,összegyúrjuk,15 percre hideg helyre tesszük.Szükség esetén 1-2 dkg lisztet adhatunk még hozzá, ha nagyon ragadósnak találjuk.
  5. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és tenyerünk közt ellapítjuk vagy meghagyjuk eredeti fazonban.
  6. Készre sütjük sütőpapíros tepsiben.
  7. A sütő mellett kell maradni, mert ha túllépjük a sütési időt, nagyon könnyen megég.
  8. Langyosan vaníliás cukorba forgatjuk a kekszeket.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 625
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes keksz, édes keksz, aszalt szilvás tallér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

850
zabpehely 30 dkg
finomliszt 25 dkg
szódabikarbóna 1 kk
fahéj 2 kk
aszalt szilva 10 dkg
mandula 5 dkg
porcukor 10 dkg
vaj 25 dkg
tej 0.5 dl
tojás 1 db
méz 3 ek