r
Nosalty Logó

Havas kekszek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Havas kekszek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A száraz hozzávalók

A nedves hozzávalók

Összesen 850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A száraz hozzávalók

A nedves hozzávalók

Összesen 5087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A száraz hozzávalók

A nedves hozzávalók

Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    257 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.4 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 5087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

A száraz hozzávalók

A nedves hozzávalók

Elkészítés

A száraz hozzávalók

  1. Egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük a nedves hozzávalókat a porcukor kivételével.
  2. Az aszalt gyümölcsöt és a diót darabosra vágva, törve adjuk hozzá.
  3. Felolvasztjuk a vajat, hozzákevejük a mézet, tejet, langyosan beleteszünkegy elhabart tojást.
  4. Hozzáadjuk a száraz keverékhez,összegyúrjuk,15 percre hideg helyre tesszük.Szükség esetén 1-2 dkg lisztet adhatunk még hozzá, ha nagyon ragadósnak találjuk.
  5. Vizes kézzel diónyigombócokat formálunk, és tenyerünk közt ellapítjuk vagy meghagyjuk eredeti fazonban.
  6. Készre sütjük sütőpapíros tepsiben.
  7. A sütő mellett kell maradni, mert ha túllépjük a sütési időt, nagyon könnyen megég.
  8. Langyosan vaníliás cukorba forgatjuk a kekszeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2777
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy gondolom nem kell reklámot csinálni a tartósítókkal agyontömködött üzleti keksz-micsodákkal szemben egy kis házilag elkészített finomságnak. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll, ha megéri.

Hozzávalók

A száraz hozzávalók

A nedves hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek