Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós tönkölykeksz Aventerra konyhájából

Kakaós tönkölykeksz Aventerra konyhájából
Kakaós tönkölykeksz Aventerra konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Testvérem 3 hét Gerecsés terepgyakorlat után jön hozzám, száraz ételen és konzerven éltek.

Felhívott telefonon: "Nagyon kívánom a házi kosztot, de kérlek, süss sütit is!"

Így a mai napomat a sütés-főzésnek szenteltem.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe kimérjük a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, korpát, pelyhet, kakaóport, fahéjat, szódabikarbónát, xilitet, majd elkeverjük. Nekem nincsen mérlegem, ezért vagy bögrével mére, vagy kanállal.
  2. Kicsit megmelegíthetjük a margarint, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, beletesszük a száraz keverékbe, majd a tojást felverve szintén beletesszük, és egységes masszává keverjük.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd diónyi golyókat formázunk a masszánkból, ezeket a tenyerünkben ellapítjuk, és rátesszük a papírra, picit sütéskor nőni fognak a szódabikarbóna miatt. Nekem 10 db lett belőle.
  4. Alacsony lángon sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 17 468
elküldve: 9
receptkönyvben: 323
elkészítve: 20/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Aventerra

Mióta szakács: 2011.05.29.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós zabkeksz, korpás keksz, fahéjas kakaós keksz

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FEdina75
FEdina75 Sat, 2014-05-31 09:52

Én is megsütöttem ma, el kellett volna olvasnom a hozzászólásokat :D Tényleg egy kanállal több nyírcukor kell bele, de azért finom így is. :) Nekem 15 db jött ki belőle amúgy :) Kár hogy képet nem tudok mellékelni :)

narsolya
narsolya Fri, 2013-11-22 17:55

Az első adag nekem is keserű lett, szerintem nem a kakaótól, hanem a szódabikarbónától, szerintem késhegynyi is elég lehet.

botszi
botszi Thu, 2013-10-10 13:55

Sajnos nekem is nagyon keserű lett! Pedig csak 1 ek kakaót tettem bele és 3 ek xilitet! Valami nagyon nem jó vele! Pedig nagyon jól néz ki, jó az illata is, csak az íze nem! :-(

Kingucika001
Kingucika001 Wed, 2012-12-05 18:08

Szeretném megkérdezni h a tönkölyliszt helyett lehet-e rozslisztet és a tönkölykorpa helyett zabkorpát használni?:)
Köszönöm!

Aventerra
Aventerra / Aventerra Thu, 2013-02-28 21:44

Szia Kingucika001!
Szerintem érdemes kipróbálni, mert úgy gondolom, azzal is menni fog.
Végül is, hasonló az állaguk.
:)

Zúza
Zúza / Zúza Sat, 2012-10-27 14:36

Nemrég sültek ki. A hozzávalók, az állaga, mindene nagyon tetszik, csak azt sajnálom, hogy keserű lett. Pedig csak 1 ek kakaót tettem bele.
Legközelebb több nyírfacukorral készítem, szerintem kevés a 2 ek... Ízlések és pofonok. :)

Aventerra
Aventerra / Aventerra Mon, 2012-11-05 21:51

Szia Zúza!
Anyukám is mindig azt mondja, túl diétásan főzök, mert minden cukorból a felét használom :))
Bátran lehet édesíteni! :)

662
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 5 púpozott ek
búzakorpa 1 ek
zabpehely 4 ek
margarin 10 dkg
xilit 2 ek
tojás 1 db
fahéj 2 tk
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 1 tk