Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-mézes zabpelyhes keksz

Narancsos-mézes zabpelyhes keksz
Narancsos-mézes zabpelyhes keksz
23 perc / előkészület: 10 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idő mára ismét egy kicsit ősziesre fordult, ezért egy narancsos recepttel érkezem. Érdekes, hogy számomra a narancs mindig az őszi, téli időszakra emlékeztet, pedig Szicíliában nem éppen ebben az időszakban terem. 
Így szerintem a legideálisabb gondolat, ha a narancsot hűvösebb tavaszi, nyári napon fogyasztjuk, vagyis most :-D.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük egy tálban a lisztet, zabpelyhet, sót, cukrot, szódabikarbónát, reszelt narancshéjat, majd felolvasztjuk a vajat és hozzákeverjük a mézet, és picit összemelegítjük. Ráöntjük a zabpelyhes keverékre, hozzáadjuk a vanília eszenciát és a tejet, majd formálható masszává keverjük össze.
  2. Egy tepsire sütőpapírt teszünk, és dió nagyságú, laposra nyomott köröket helyezünk el egymástól kb. 3 cm távolságra, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Leginkább frissen fogyasztva ajánlom, mert ha kihűl, kicsit megkeményedik. Jó és finom keményen is, zárt dobozban akár két hétig is eláll, de nekem frissen ízlik a legjobban.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 18 334
elküldve: 6
receptkönyvben: 309
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes keksz Szicília ízével, narancsos-zabpelyhes keksz, mézes-zabpelyhes keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicuskám
vicuskám Fri, 2018-02-02 09:49

Szicíliában télen terem a narancs :) most lesz lassan vége a szezonnak

Juharlevél
Juharlevél Tue, 2014-02-11 19:05

Nagyon finom lett, nem is lehet abbahagyni :) Annyit változtattam rajta, hogy a liszt fele teljes kiőrlésű és barna cukor helyett nádcukrot tettem bele :D
Köszönöm!

292
zabpehely 5 dkg
finomliszt 10 dkg
barna cukor 10 dkg
szódabikarbóna 1 csipet
1 csipet
vaj 10 dkg
méz 1 ek
narancshéj 0.5 narancsból nyert
vanília kivonat 1 kávéskanál
tej 3 ek