r
Nosalty Logó

Hatlapos Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Hatlapos Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    980.7 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 5728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, és ráöntjük a langyos vizet.
  2. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ha kell, még kis vizet adhatunk hozzá.
  3. 6 egyenlő cipót formálunk belőle. Majd egyesével kinyújtjuk, közepes tepsi nagyságúra.
  4. A tepsi hátát vékonyan megzsírozzuk, majd egyenletesen lisztezzük be.
  5. Előmelegített sütőben, teljes lángon 5-8 perc alatt készre sütjük a lapokat. Egy deszkára csúsztatjuk egymásra, és hűlni hagyjuk.
  6. Majd a krémet is elkészítjük. Tejforraló lábosba beletesszük a cukrot, fahéjat, kakaóport, lisztet, majd a tej lassú adagolásával simává keverjük, végül beletesszük a zsírt is, és teljes lángon 25 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle.
  7. Ha megfőtt, kissé hűlni hagyjuk, majd egy-egy lapot egyenletesen megkenünk.
  8. Úgy osztjuk a krémet el, hogy minden lapra jusson, a 6. lapot rátesszük, konyharuhával letakarjuk, és egy éjszakát állni hagyjuk. Jó tippként: Tegyünk nehezéket a felső lapra, és akkor nem pöndörödik vissza.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 250 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 26063
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Ajánló

Bármilyen alkalomra, ünnepekre, zsúrokra is...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hatlapos Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Ezt még nagymamámtól így tanultam, most az ünnepek közeledtével kérésre sütöttem, dupla adagban. Így sokkal jobban szeretik, mint a pudingosan.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...