Nosalty Logó

Hatlapos Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Hatlapos Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 955 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5728 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 231 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 955 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    980.7 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 5728 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, és ráöntjük a langyos vizet.
  2. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ha kell, még kis vizet adhatunk hozzá.
  3. 6 egyenlő cipót formálunk belőle. Majd egyesével kinyújtjuk, közepes tepsi nagyságúra.
  4. A tepsi hátát vékonyan megzsírozzuk, majd egyenletesen lisztezzük be.
  5. Előmelegített sütőben, teljes lángon 5-8 perc alatt készre sütjük a lapokat. Egy deszkára csúsztatjuk egymásra, és hűlni hagyjuk.
  6. Majd a krémet is elkészítjük. Tejforraló lábosba beletesszük a cukrot, fahéjat, kakaóport, lisztet, majd a tej lassú adagolásával simává keverjük, végül beletesszük a zsírt is, és teljes lángon 25 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle.
  7. Ha megfőtt, kissé hűlni hagyjuk, majd egy-egy lapot egyenletesen megkenünk.
  8. Úgy osztjuk a krémet el, hogy minden lapra jusson, a 6. lapot rátesszük, konyharuhával letakarjuk, és egy éjszakát állni hagyjuk. Jó tippként: Tegyünk nehezéket a felső lapra, és akkor nem pöndörödik vissza.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 250 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24457
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Ajánló

Bármilyen alkalomra, ünnepekre, zsúrokra is...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gabimami58 139 recept

Ezt még nagymamámtól így tanultam, most az ünnepek közeledtével kérésre sütöttem, dupla adagban. Így sokkal jobban szeretik, mint a pudingosan.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Gabimami! Nagyon tetszik a recept, csak egy kérdésem lenne, hogy a szalalkálit tudom helyettesíteni süt?porral vagy éleszt?vel? Kisfiam egyik kedvenc sütije, neki szeretném megsütni. Köszönöm Szép napot!

Gabimami58

Szia! Akkor csak süt?porral helyettesísd ,éleszt? nem jó hozzá.De még a szódabíkarbóna amivel helyettesítheted. Egyébként amikor megsül a tészta egyáltalán nem érezhet? a szalakáli benne. Én akkor helyedben a szódabíkarbónát használnám,végs? esetben szóba jöhet a süt?por is. Sok sikert kivánok hozzá..

pussycat

Kedves Gabimami! Csatlakozom holipa hozzaszolohoz, nagyon szeretem ezt a sutit, es itt nem kapok szalalkalit. Koszonom, udv. Veronika

Gabimami58

Szia Veronika! helyettesísd szódabíkarbónával,ha kapható nálatok,hanem akkor a süt?port javasolom éleszt?vel nem aktuális. Sok sikert kivánok hozzá..Üdv...Gabriella..

pussycat

Szia Gabriella! Koszi a gyors valaszt, szodabikarbona van itt.... akkor azzal fogom megsutni. Udv. Veronika

Gabimami58

Szia Veronika! Hát igen mivel eredeti receptje alapján készítve szalakális tészta,de ha nincs nálatok,így szódabíkarbóna sokkal jobb mint a süt?por. Éleszt?vel inkább ne készítsük mivel nem kelt tészta hanem gyúrt és itt az a lényeg szépen kilegyen nyújtva és egyforma vastagok a lapok is. Én tudod jól és tapasztalhatod is,csak olyan recepteket osztok meg melyeket családom is szívesen fogyaszt. Majd holnapi nap folyamán vagy az éjszaka fel teszek általam készített f?zeléket,és új sütit..Elkészítése egyszerü és ajánlani tudom ünnepekte is. További szépnapot kivánok,itt nálunk sajnos a tavasz várat magára reggelre megint hó esett és még mindig eseget is. Puszi..

Törölt felhasználó

Szerintem szalakalit mindenutt lehet kapni. Angolul "baker's ammonia" vagy egyszeruen Ammonium Carbonate. Eniko

Gabimami58

Szia! Veronika nekem Ausztráliából írta én neki válaszoltam. Nézd biztosan van más országokban is ,de ezt csak az tudja ki ott lakik és ugyan úgy süt f?z. Én nem csinálok bel?lle próblémát, de éleszt?t senkinek nem ajánlom. Ez kimondottan szalakális tészta,és szódabikarbónával vagy,süt?porral helyetesíthet?.. Üdv..szép kés? estét kivánok,és vidám Május elsejét!..

Gabimami58

Szia Veronika! Valószínü ,hogy már válaszoltam,de most ,hogy újra kérdést tettek fel,igy újra válaszolok. Ha nem kapható szalakáli akkor szódabikarbónával helyettesísd,végs? esetben a süt?port. Puszi szépnapot kivánok!

pintyöke72

Kedves Gabimami58! Muszáj a krémbe zsír? Ha igen miért? Nem lehet vajjal helyettesíteni?

Gabimami58

Szia Pintyöke72. Igen a régiek csak zsírt használtak,és csak az igazi vaj jó bele ami nem vízes.Mert a mostaniak több %-ka víz! De a zsír nem tartalmaz vízet,és sokkal fényesebb a krém és állaga is könnyebben meg köt. Én csak abban az esetben cserélném ha valóban eredeti 100%-kos a vaj!

pintyöke72

Szia Gabimami! Meggy?ztél, zsírral fogom elkészíteni!Már most csorog a nyálam! :)D

Gabimami58

Szia Pintyöke72! Sok sikert hozzá meglátod érezni sem fogod benne.. Üdv..

Éva-Anyóca

Fantasztikusan finom, köszönjük szépen. A család kedvenc sütijei közt van:) Éva-Anyócva

Gabimami58

Szia ! Nagyon szívesen,és örülök neki,hogy nagymamámtól tanultakat nem csak családon belül adhatom tovább. F?leg még ízlik is annak ellenére,hogy nem pudingos..:)

Törölt felhasználó

Kedves Gabimami58! Nagyon finom lehet a sütemény, hasonlót már ettem, csak abban cikória kávé is volt. A sütiröl szeretném megkérdezni, hogy el lehetne-e úgy is készíteni, hogy holnap megsütöm a lapokat (kedden), szerdán meg betöltöm, csütörtökön meg felszeletelem. Meg lehet-e felvágás elött 2 nappal sütni a lapokat, vagy túlságosan kiszáradnak és elöfordulhat, hogy nem puhulnának meg? Köszönöm válaszát! :-) Üdv: Àgi

Gabimami58

Kedves Ági! Igen megsütheted a lapokat nyugodtan csupán akkor h?v?s szárazz helyen tárold másnapig a lapokat,és amikor töltöd forrókrémt?l ugyan ugy vissza gyengül,és finom is lessz. Amikor megtöltötted jó tippként ajánlom de írtam is,hogy nehezéket tenni rá és nem pöndörödik vissza a lap. Ugyan úgy h?t?ben vagy h?v?s spályzban tárold szeletelésig. Nem fogsz csalódni benne mert nagyon finom,és kiadós is. Sok sikert hozzá,és jó étvágyat.. Családod is örülni fog,hogy ilyen finom sütivel leped meg ?ket. További szépnapot kivánok.. Üdvözlettel Gabriella...

Gabimami58

UI: A leírtak alapján jársz el ugyan olyan lesz mintha az nap sütötted volna a lapokat..

Törölt felhasználó

Kedves Gabriella! Megcsináltam a sütit, isteni finom volt. Zsírral készítettem, ahogyan ez a receptben szerepel, bár igaz kicsit féltem töle, mert nekem a nagyszüleimtöl kapott házi disznózsírom volt, aminek valljuk be, isteni íze van, de jellegzetes illata is, nem úgy mint a boltinak, de azért csak beleraktam, bizony jól is tettem, mert biztos vagyok benne, hogy az adta meg a tésztának azt a finom illatát és ízét is!! Nem Magyarországon élek, a párom születésnapjára sütöttem meg ezt a sütit, pont emiatt, egy tradícionális magyar sütit akartam készíteni, mivel a munkahelyére vitte be egy tortával együtt. A sütemény olyan volt, mint ahogy az a Nagykönyvben meg van írva, szerintem életemben nem tudtam ilyen szépen felszeletelni egy sütit sem, plusz ennyire elosztani a krémet sem! :-) Néhány perccel ezelött jelezte a párom, hogy már csak 3-4 szelet van "kimaradva" a többit mind elpusztították. Ùgyhogy kedves Gabriella, szeretném jelezni, hogy a receptje Németországban is nagy sikert aratott! Köszönöm szépen! Szép Napot Kívánok! Üdvözlettel: Àgi

Gabimami58

Kedves Senga! Nagyon szépen köszönöm, a dicséret,és boldoggá tettél,hogy kint Németországban is sikeres lett a sütim. További sok sikert kivánok,és kedves férjednek nagyon boldog születésnapot! Nyugodtan bármelyik tésztám ételem,elkészítheted,mert nem fogsz csalódni bennünk. Én is házi tsírt használok,melyet én sütök ki zsírszalonnából. További kellemes napot és pihentet? hétvégét kivánok,neked és kedves családodnak! Üdv...Gabriella..

Törölt felhasználó

Kedves Gabimami! Köszönöm szépen az Ö nevében is! Biztosan fogok még több receptet is kipróbálni az Ön receptjei közzül! Üdv: Àgi

Gabimami58

Kedves Ági! Biztosíthatom,hogy az általam feltett receptek sokat vannak elkészítve részemr?l is. Nem másoltak és nem máséval élek vissza. További ugyan ilyen sikert kivánok,és nagyon kellemes hetet! Üdv...Gabriella..

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.