r
Nosalty Logó

Hatlapos Gabimami konyhájából

Gabimami58
Hatlapos Gabimami konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

955
Kalória
18.3g
Fehérje
163.4g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
53.4g
Víz
47.4g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
73.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    980.7 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 5728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, és ráöntjük a langyos vizet.
  2. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ha kell, még kis vizet adhatunk hozzá.
  3. 6 egyenlő cipót formálunk belőle. Majd egyesével kinyújtjuk, közepes tepsi nagyságúra.
  4. A tepsi hátát vékonyan megzsírozzuk, majd egyenletesen lisztezzük be.
  5. Előmelegített sütőben, teljes lángon 5-8 perc alatt készre sütjük a lapokat. Egy deszkára csúsztatjuk egymásra, és hűlni hagyjuk.
  6. Majd a krémet is elkészítjük. Tejforraló lábosba beletesszük a cukrot, fahéjat, kakaóport, lisztet, majd a tej lassú adagolásával simává keverjük, végül beletesszük a zsírt is, és teljes lángon 25 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle.
  7. Ha megfőtt, kissé hűlni hagyjuk, majd egy-egy lapot egyenletesen megkenünk.
  8. Úgy osztjuk a krémet el, hogy minden lapra jusson, a 6. lapot rátesszük, konyharuhával letakarjuk, és egy éjszakát állni hagyjuk. Jó tippként: Tegyünk nehezéket a felső lapra, és akkor nem pöndörödik vissza.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23

Ezt még nagymamámtól így tanultam, most az ünnepek közeledtével kérésre sütöttem, dupla adagban. Így sokkal jobban szeretik, mint a pudingosan.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek